Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Prenájom v centre Londýna je na smiech: V tejto diere nemá klaustrofobik šancu!

Dokázali by ste tu bývať? Zobraziť galériu (3)
Dokázali by ste tu bývať? (Zdroj: gumtree.com)

LONDÝN - Istý Angličan ponúka na prenájom izbu na podkroví. Na tom by ešte nebolo nič zvláštne, ale po vzhliadnutí jej fotografií pochopíte. Ide totiž skôr o "dieru", v ktorej sa nedá ani postaviť. O nejakom pohodlí v tomto prípade nemôžeme hovoriť ani zo zlého žartu.

Vaše tipy

Toto snáď nemyslia vážne! Na britskej inzertnej stránke Gumtree.com, cez ktorú možno kupovať, predávať aj nájsť si prácu, sa pred pár dňami objavila ponuka na prenájom v londýnskej časti Paddington. Tá je známa drahými nehnuteľnosťami, z ktorých niektoré sa predávajú aj za šesťmiestne sumy. Je bežné, že prenájom jednej izby tu stojí aj 500 libier (603 eur) týždenne.

Spomínaný inzerát však ponúka bývanie za "symbolických" 40 libier (48 eur) za týždeň. Poviete si, vynikajúca suma! Ale svoje slová určite prehodnotíte po tom, ako zistíte, o aký priestor ide. Je to totiž miestnosť v podkroví, do ktorej sa dá dostať len rebríkom.

Prenájom v centre Londýna
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gumtree.com)

Navyše je tak malá, že ak trpíte klaustrofóbiou, tak nad ňou ani neuvažujte. Nehovoriac o tom, že ak meriate viac ako 160 centimetrov, tak si budete udierať hlavu o strop. Ešteže tam je "aspoň" vlastná nádrž na vodu!

Prenájom v centre Londýna
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gumtree.com)

V inzercii sa uvádza: "Ponúkame na prenájom tento chutný podkrovný byt, ktorý predtým slúžil ako skladisko. Vezmite, prosím, na vedomie, že v izbe sa nedá stáť vzpriamene. Je tu však malý priestor, kde si môžete odložiť oblečenie. V cene je zahrnutá, posteľná bielizeň a miestnosť má parketové podlahy."

Prenájom v centre Londýna
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gumtree.com)

Miestny obyvateľ Spencer Thon (26), ktorý za týždenný prenájom platí 400 libier, si ale myslí, že inzerovaný byt dlho prázdny neostane. "Nájomné je tu šialene drahé, pretože ide o centrum Londýna. 40 libier týždenne je super ponuka, niekto si ten byt určite čoskoro prenajme. Okrem toho, veď aj tak ste väčšinu dňa v práci," povedal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu