Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Maturanti z Dolného Kubína sa vyznamenali: Ich VIDEO prerazilo aj v zahraničí!

Spomínate si ešte na Matrix? Zobraziť galériu (10)
Spomínate si ešte na Matrix? (Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA/DOLNÝ KUBÍN - Obdobie stužkových slávností sa pomaličky rozbieha a šikovní študenti už nejedenkrát dokázali, že sú schopní vytvoriť geniálne videá, ktoré im budú pripomínať školské roky. Po kradnutí a ničení triednej knihy tu máme ďalšie dielko, ktoré je síce ešte z minulého roku, ale má za sebou už aj zahraničné úspechy.

Vaše tipy

"Toto intro pred rokom obletelo svet. Videli ho v Taliansku, Anglicku, Amerike a dokonca sa dostalo aj do Austrálie. Posledné dni uvažujeme, že ho prihlásime do súťaže študentských filmov v Anglicku (kde práve študuje jeho režisér)," prezradil nám Filip z bývalej 4.B na Gymnáziu P. O. Hviezdoslava v Dolnom Kubíne.

Nedalo nám to a šikovného mladíka sme oslovili, aby nám prezradil čosi viac. Celý nápad podľa Filipa vznikol, keď traja spolužiaci pred rokom absolvovali jazykový kurz v Anglicku. "Boli sme v plnom kontakte s triedou, v ktorej ľudia už stresovali, lebo stužková bola za mesiac aj pár dní. Spolužiačka, ktorá bola hlavný organizátor (tá, ktorá hrala na konci hrdinku Titanicu) ma poverila vymýšľaním intra. A tak som navrhol nápad, ktorý som v sebe držal už dlho - film a seriál. A tak sme so spolužiakom začali vyberať špecifické slávne filmové scény a hrubá kostra intra bola na svete," dozvedeli sme sa z obsiahleho e-mailu, v ktorom nechýbajú ani rôzne pikošky z natáčania.

Maturanti z Dolného Kubína
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Tip)

Maturanti z Dolného Kubína
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Tip)

"Keď kameraman prvýkrát videl scenár, najprv sa zhrozil, pretože čakal pár záberov v škole, ako je to zvykom a koniec, no keď videl náš zápal, chytilo ho rovnaké nadšenie ako celú triedu, čo vidieť aj na úžasne odvedenej postprodukcii," uviedol Filip, podľa ktorého sa malo natáčať jeden deň, ale napokon sa všetko natiahlo až na dva a pol.

"Vo videu sú ukryté narážky a symboly, ktorým rozumejú len tí, čo nás dobre poznajú (Forrest Gump je majster Slovenska v cezpoľnom behu, Neo z Matrixu zas majster Slovenska v karate)," prezradil ďalej náš čitateľ, ktorý sa teší z úspechu, ktoré ich video dosiahlo. Po jeho uverejnení im totiž začali prichádzať správy od ľudí, ktorých ich intro oslovilo a chceli ho napodobniť.

Maturanti z Dolného Kubína
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Tip)

Maturanti z Dolného Kubína
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Tip)

"Dostali sme aj správu z Talianska a Austrálie, že sa k nim naše video dostalo a že síce nerozumejú deju, no video sa im celkovo veľmi páčilo. Ozval sa nám pán jeden pán z Anglicka, čo vlastní vlastnú firmu, ktorá podporuje začínajúce talenty v oblasti minifilmov a vyjadril sa, že by o nás ešte rád počul. Na jar by sme chceli video prihlásiť do minifestivalu študentských filmov v Anglicku, ale k tomu je ešte dlhá cesta," prezrádza Filip ďalšie filmárske ambície.

Stužková intro

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu