Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Trapas pri zverejnení tendra: Viac ako pol roka viseli na stránke takéto bludy!

ÚVO chybu po našom upozornení opravil. Zobraziť galériu (3)
ÚVO chybu po našom upozornení opravil. (Zdroj: ÚVO)

BRATISLAVA – Nikto by nečakal, že na oficiálnej stránke Úradu pre verejné obstarávanie pri prezeraní oznámení o vyhlásených tendroch naďabí na neseriózne informácie. Na Slovensku je však možné asi všetko.

Vaše tipy

Tender, ktorý sa na stránke ÚVO objavil už v roku 2011, obsahoval okrem bežných údajov o obstarávateľovi, predmete zákazky aj redakčné opravy. A práve tieto sú kameňom úrazu.

Medzi opravami, ktoré sa dajú robiť v už publikovanom dokumente, sa objavili nezmyselné informácie, ktoré tam zjavne nemali čo hľadať. Tak napríklad Kontaktná osoba: Dežo, E-mail: dezo@lunik9.sk či Doplnený text: Odvolávam co jsem odvolal a slibuji co jsem slíbil. To všetko dostalo miesto v závere vestníka č. 99/2011 z 21. mája 2011.

ÚVO za podivný text medzi redakčnými opravami zodpovednosť niesť nechce, podľa hovorcu Jána Mažgúta ÚVO vestník len vydáva. Ako nám povedal, samotný oznam o tendri, ktorý visel na stránke viac ako dva roky, nebol vytvorený v testovacom prostredí. Tam mala pred viac ako pol rokom vzniknúť len pochybná redakčná oprava.

"Publikovaná redakčná oprava bola vytvorená v testovacom prostredí na účely overenia migrácie dát/údajov zo starého vestníka (pri prechode na nový informačný systém úradu), pričom treba zdôrazniť, že predmetné oznámenie bolo zo strany obstarávateľa zrušené skôr, ako bola redakčná oprava publikovaná. Navyše sa tejto súťaže ani netykala. Vďaka Vášmu upozorneniu boli tieto dáta z vestníka odstránené,“ vysvetlil Mažgút.

Nezmyselné informácie už na stránke nenájdete, prikladáme preto pôvodný vzhľad stránky, ako ho našiel náš čitateľ pred pár dňami. S predstaviteľmi spoločnosti, ktorá stránku spravuje, sa nám do uzávierky nepodarilo spojiť.

Nezmysly zo stránky ÚVO odstránili po našom upozornení.
Zobraziť galériu (3)
Nezmysly zo stránky ÚVO odstránili po našom upozornení.  (Zdroj: ÚVO)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu