Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Štyria grázli zo Spiša dorezali túlavé šteniatko: Chceli ho zabiť a zjesť!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

SPIŠKÁ NOVÁ VES – Otrasné! Z prípadu, ktorým sa zaoberajú spiškonovoveskí policajti, sa dvíha žalúdok. Dávid (15) spolu s troma maloletými kamarátmi surovo napadol šteňa túlajúce sa po Rudňanoch a chcel si z neho spraviť večeru. Grázlom sa to našťastie nepodarilo a doráňaný psík neskončil na tanieri, ale v útulku. Trest za ohavný čin čaká zrejme len Dávida, aj to polovičný.

Keď skupina štyroch výrastkov na čele s Dávidom zahliadla pri garážach v Rudňanoch (časť Stupy) voľne pobehujúce šteňa kríženca, v hlavách im skrsol diabolský nápad.  „Dohodli sa, že psa chytia, zabijú a zjedia,“ povedal košický policajný hovorca Alexandr Szabó.  

Psíka chceli  grázli usmrtiť obzvlášť surovým spôsobom. Rozbili sklenenú fľašu, každý z nich si vzal do ruky ostré úlomky a šteniatko nimi rezali po celom tele. „Psovi spôsobili 5 cm reznú ranu na ľavej prednej labe, vylomili mu stoličku a spôsobili hematóm v oblasti pravého ucha,“ dodal Szabó s tým, že chlapcom sa našťastie psíka nepodarilo zabiť a skončil v útulku v Matejovciach nad Hornádom.

Keďže väčšina chlapcov bola maloletá, spišskonovoveský vyšetrovateľ z týrania zvierat obvinil iba 15-ročného Dávida. Tomu by za útok na psíka mohli hroziť až tri roky za mrežami. Avšak, keďže je mladistvý, trest sa mu znižuje na polovicu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu