Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Pri Piešťanoch bolo v nedeľu zemetrasenie: Pocítili ho v týchto obciach!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Pri obci Chtelnica neďaleko Piešťan došlo v nedeľu okolo pol jedenástej večer k slabému zemetraseniu. Zaznamenali ho seizmické stanice Národnej siete seizmických staníc a stanice lokálnej siete Malé Karpaty.

Ako nám potvrdili čitatelia, otrasy o sile 1,8 stupňa Richterovej stupnice pocítili aj občania okolitých obcí ako Dechtice, Lopašov a Dobrá Voda. "Najprv zaznela rana akokeby niečo vybuchlo a potom sme ucítili záchvevy," napísala jedna z nich.

"Trvalo to iba krátko, možno tri sekundy," povedala dnes pracovníčka obecného úradu v Chtelnici Marta Kopálová. Zvuk podľa nej pripomínal výbuch plynu, preto viacerí Chtelničania vyšli zo svojich domov zisťovať situáciu.

Žiadne škody na zdraví ani majetku neboli zaznamenané. "Ďalšie otrasy mali byť nadránom okolo druhej hodiny, ale o tom sme sa dozvedeli až neskôr, to už všetci spali," dodala Kopálová. V Chtelnici pod Malými Karpatmi sa zem triasla aj v októbri 1999, kedy zemetrasenie dosiahlo silu 2,2 stupňa.

Geofyzikálny ústav SAV v Bratislave bude analyzovať záznamy seizmických staníc, ako aj údaje o pozorovaných účinkoch zemetrasenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu