Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ďalšia nehoda na Vinohradoch: Zmätok spôsobila havária dodávky!

Cestujúci Zobraziť galériu (3)
Cestujúci (Zdroj: Tip čitateľa)

BRATISLAVA – Len pár dní po vážnej nehode medzi ŽST Vinohrady a Hlavnou stanicou Bratislava, bol na tomto úseku opäť zmätok. Vlak idúci z Nového mesta nad Váhom meškal niekoľko minút po tom, čo mu cestu skrížilo havarované auto, ktoré na koľaje padlo z cesty. Meškanie predĺžili aj zvedaví cestujúci, ktorí vystúpili z vlaku a vrak dodávky si začali fotiť.

Vaše tipy

Meškanie na tom istom úseku, na ktorom sa v piatok pri zrážke dvoch vlakov zranilo vyše 23 ľudí, znepríjemnilo dnes ráno cestovanie ľuďom smerujúcim do hlavného mesta. Vlak idúci z Nového Mesta nad Váhom na trati medzi Vinohradmi a hlavnou stanicou zastavil okolo 7:30 kvôli havarovanej bielej dodávke, ktorá na koľaj padla z cesty po dopravnej nehode.

Podľa informácií hovorkyne ŽSR Martiny Pavlíkovej boli prejazdné tri koľaje z piatich a oneskorený príchod na hlavnú stanicu mal len tento jeden vlak. Dlhšie meškanie mali vraj na svedomí aj zvedaví cestujúci. „Cestujúci nerešpektovali pokyny a vystúpili z vlaku, aby si to (havarovanú dodávku, pozn. red.) mohli odfotiť,“ uviedla Pavlíková.

 

Ďalšia nehoda na Vinohradoch:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

 

Pasažieri zmeškaného vlaku však vzniknutú situáciu vidia inak, pokyny po nečakanom zastavení vlaku vraj boli nedostatočné. Najprv dostali informácie o tom, že vlak pre dodávku, ktorá blokovala trať, bude meškať asi 30 minút. Neskôr sa od druhého sprievodcu dozvedeli, že meškanie môže byť až hodinové. „Samozrejme to pre ľudí, ktorí sa ráno ponáhľali do práce, nebola dobrá správa. A keďže väčšina je po zážitkoch s cestovaním na železnici skeptická, radšej sme vystúpili a prestali len tak dúfať, že sa na Hlavnú stanicu dostaneme vôbec ešte dnes,“ povedala nám jedna z nespokojných cestujúcich.

Informácie o tom, že by mali cestujúci zotrvať vo vlaku, vraj nemali. „O žiadnych pokynoch na zostaní vo vlaku neviem. Videli nás odchádzať a nepovedali vôbec nič,“ dodala. Z vlaku tak hneď na začiatku odišlo asi 50 ľudí, ktorí si dopravu do práce museli zariadiť inak. Ostatných, ktorí vo vlaku napriek meškaniu počkali, podľa hovorkyne odviezol z Vinohradov druhý vlak.

Ďalšia z rozhorčených cestujúcich nám povedala, že ráno kvôli blokáde meškali aj ďalšie vlaky, krátko pred 8:00 odstavili v Rači aj rýchlik idúci z Vrútok. „Po asi 20 minútach čakania bez akejkoľvek informácie, nám sprievodkyňa zahlásila, že vlak bude mimoriadne meškať 60 minút z technických príčin,“ opísala nešťastnú situáciu. Vedľa rýchlika bol podľa nej odstavený aj ďalší vlak smerujúci na hlavnú stanicu.

Cestujúci v tomto prípade riešili vzniknutú situáciu podobne, ako pasažieri prvého zmeškaného vlaku a zo stojaceho rýchlika vystúpili. „Keďže väčšina z nás dochádza ráno do práce, tak sme nemali žiadnu inú možnosť ako z vlaku povyskakovať a hľadať inú formu dopravy,“ dodala.

Okolo obeda o nehode informovala aj polícia, biela dodávka Ford Transit, ktorá po nehode skončila na trati, bola kradnutá. „Vozidlo, ktoré majiteľ krátko pred dopravnou nehodou nahlásil ako odcudzené, zišlo z doposiaľ nezistených príčin vľavo z vozovky, prevrátilo sa na strechu a následne skončilo na druhej traťovej koľaji,“ informovala bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrašková.

To, ako došlo ku kurióznej nehode, je predmetom preverovania. Polícia po neznámom vodičovi pátra. Hovorkyňa takisto potvrdila presmerovanie vlakov: „V dôsledku dokumentovania miesta dopravnej nehody a odstraňovania jej následkov a zároveň dokumentovania miesta nálezu odcudzeného vozidla muselo byť presmerované niekoľko vlakov.

Ďalšia nehoda na Vinohradoch:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu