Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Lieta ako Superman: Vo vzduchu ho drží voda!

Dean sa vznáša nad vodou
Dean sa vznáša nad vodou

ORANGE COUNTY - Podivuhodné predstavenie predviedol návštevníkom pláže Newport Beach v Kalifornii Dean O'Malley. Pred ich zrakmi sa tam vznášal a preháňal nad hladinou mora so zvláštnym prístrojom na chrbte.

Prístroj s názvom Jetlev R200 využíva vodu ako reaktívny pohon, ktorý človeka vyzdvihne do výšky a umožní mu lietať. Jetlev v skutočnosti nelieta na vodu, ale využíva spaľovací motor. S jeho pomocou čerpá dlhou hadicou vodu a cez trysky ju usmerňuje podľa požiadaviek pilota.

Maximálnu výšku pri tomto druhu "vodného" lietania obmedzuje dĺžka hadice pripojenej na hladine do malého zberného člna. Mohla by byť aj vyššia, ale výrobca Jetlevu z bezpečnostných dôvodov obmedzuje dĺžku hadice na zhruba desať metrov.

Najvyššia možná rýchlosť lietania prístroja je 40 km/h, vo vzduchu vás udrží až štyri hodiny a môžete tak cestovať až na vzdialenosť 120 kilometrov.

Americký výrobca tvrdí, že Jetlev je vyvinutý špeciálne s ohľadom na bezpečnosť a pri možnom páde z výšky využíva vodu ako záchrannú sieť. Je možné ho používať na mori i v sladkej vode. Odradiť od kúpy snáď môže odradiť len cena - lietajúci stroj stojí v prepočte približne 90 000 eur.

Dean lieta na vode

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu