Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Kočnerov parťák obvinený z podvodu dohliada na voľby za ĽSNS: Škandál, otvoril urnu pred koncom

Štefan Ágh Zobraziť galériu (3)
Štefan Ágh (Zdroj: Reprofoto Denník N)

BRATISLAVA - V petržalskej komisii sedí Štefan Ágh, spoločník Mariana Kočnera, ktorý je takisto obvinený v kauze zmenky. Ľudí, ktorí tam prišli voliť, to pobúrilo. Ágh bol totiť v minulosti Kočnerovým blízkym obchodným partnerom i kamarátom. Do komisie ho nominovala Kotlebova strana.

Informoval o tom Denník N, ktorý na to upozornili nespokojní voliči. Ágh je predsedom okrskovej komisie v Petržalke. Ľudí pohoršilo, že im volebné lístky podáva človek, ktorý má tak blízko k obvinenému Marianovi Kočnerovi. Do komisie ho nominovala strana Mariana Kotlebu. Podľa informácií portálu Aktuality.sk bol Ágh prichytený, ako pred uzatvorením miestnostnosti krátko po deviatej večer otvoril volebnú urnu.

Kotlebovci budú v budúcnosti preverovať, koho nominujú

Hovorca strany ĽSNS pre Topky uviedol, že do volebných komisií nominovali tisíce ľudí. „Nie je v nikoho silách preverovať minulosť každého z nich. Uvedené meno počujeme prvýkrát a o jeho obvinení nevieme. Nehovoriac o tom, že obvinenie v akejkoľvek kauze ešte neznamená vinu,“ uviedol v stanovisku. „V každom prípade sa však na to pozrieme a do budúcna sa pokúsime preveriť účastníkov v komisiách detailnejšie.“

Nebudem to s vami riešiť vo volebnej miestnosti

„Nebudem s vami debatovať na túto tému. Zavolajte mi kľudne, dám vám telefónne číslo, neriešte to tu vo volebnej miestnosti,“ povedal Ágh na otázku, či je v poriadku, že je obvinený a sedí v komisii. Ágh sa nechcel vyjadriť ani k obvineniu Kočnera, ktoré padlo v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Nechcel povedať ani to, ako sa do volebnej komisie dostal.


VOLEBNÝ ONLINE Začali sa prezidentské voľby: Odvolili už aj politici, Šefčovič je v napätí


Podľa vedúceho komunikačného oddelenia v Petržalke Radovana Cholevu však Ágha do komisie nominovala Kotlebova strana ĽSNS. Samotný miestny úrad na to podľa neho nemá žiadny vplyv. Predsedu komisie si volia členovia volebnej komisie.

Oslovili sme aj tlačové oddelenie strany ĽSNS.

Štefan Ágh na archívnej fotke s Marianom Kočnerom
Zobraziť galériu (3)
Štefan Ágh na archívnej fotke s Marianom Kočnerom  (Zdroj: TASR/Ivan Majerský)

Viac o téme: Prezidentské voľbyPetržalkaŠtefan Ágh
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu