Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Verejné vypočutie Kataríny Čechovej: Som absolútne politicky, ekonomicky a spoločensky nezávislá

Kandidátka na post ústavného sudcu SR Katarína Čechová počas vypočutia Ústavnoprávnym výborom Národnej rady SR Zobraziť galériu (2)
Kandidátka na post ústavného sudcu SR Katarína Čechová počas vypočutia Ústavnoprávnym výborom Národnej rady SR (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Za 34 rokov veľmi pestrej právnej praxe som žila a žijem svojou profesiou. Nikdy som nebola zapojená v žiadnej stane a hnutí. Bola to profesia a odbornosť, ktorej som sa venovala. Na rokovaní Ústavnoprávneho výboru NR SR to vyhlásila kandidátka na post ústavnej sudkyne Katarína Čechová.


Čítajte aj: Boj o Ústavný súd obnovený: Nové vypočúvanie kandidátov, šancu majú aj kontroverzné osoby


Na pozíciu ju nominovala ombudsmanka Mária Patakyová. Advokátka Katarína Čechová je jednou z pätice nových kandidátov. "Teraz nastala doba, že by som mohla začať pracovať pre jedného a najvýznamnejšieho klienta - pre túto krajinu a dodržiavanie ústavnosti v nej," povedala Čechová, ktorá o sebe tvrdí, že je absolútne politicky, ekonomicky a spoločensky nezávislá a je viazaná len svojím svedomím a oddanosťou pravde, spravodlivosti a poctivosti.

Katarína Čechová
Zobraziť galériu (2)
Katarína Čechová  (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Korupciu v súdnictve označila Čechová najmä za otázku výchovy a dodržiavania etických pravidiel už na úrovni vyšších súdnych úradníkov a predtým čakateľov. "Neviem, do akej miery sa to akcentuje mladým kolegom už v čase, keď sa na sudcovskú profesiou pripravujú," odkázala.

Verejné vypočutie Kataríny Čechovej

Viac o téme: Ústavný súdKatarína Čechová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu