Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Za primátora Banskej Bystrice podporí Smer-SD súčasného Jána Noska, potvrdil to Pellegrini

Podpredseda vlády a minister financií SR Peter Kažimír a predseda vlády SR Peter Pellegrini.
Podpredseda vlády a minister financií SR Peter Kažimír a predseda vlády SR Peter Pellegrini. (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

BANSKÁ BYSTRICA – Podpredseda Smeru-SD Peter Pellegrini v stredu v Banskej Bystrici oznámil, že strana Smer-SD oficiálne podporí v novembrových komunálnych voľbách na post primátora mesta pod Urpínom toho súčasného, nezávislého kandidáta Jána Noska. Ten mal jej podporu aj pred štyrmi rokmi.

„Teraz hovorím aj ako Banskobystričan. Máme primátora, ktorému ide o to, aby mesto napredovalo. U poslancov zastupiteľstva nachádza podporu pre všetky svoje projekty. Bolo veľmi správne, že Smer-SD sa rozhodol podporiť pred štyrmi rokmi jeho kandidatúru a pomôcť mu k zvoleniu za primátora. Dnes už môžeme všetci potvrdiť, že to bola úspešná voľba. Mesto sa nám každoročne mení pred očami k lepšiemu, ľudia tu majú kvalitnejší a lepší život," konštatoval Pellegrini.

Ako dodal, „v rámci možností urobíme všetko pre to, aby sme mu umožnili vyhrať a aby sme sa my, Banskobystričania a návštevníci, mohli tešiť z ďalšieho rozvoja mesta pod jeho vedením". Primátor Nosko sa poďakoval za podporu a v prípade, že bude v komunálnych voľbách opäť úspešný, teší sa na spoluprácu.

„Som presvedčený, že pán premiér ako Banskobystričan a člen vlády dopomohol s dotáciami pre mesto, či už ide o rekonštrukciu kaštieľa Radvanských, dobudovanie športovej infraštruktúry v rámci Banskej Bystrice ako Európskeho mesta športu 2017, ale aj korčuliarska dráha alebo parkovisko na Rudohorskej ulici boli riešené z dotácie od vlády. Spolupráca je potrebná," zdôraznil Nosko.

Viac o téme: Primátor Smer-SDBanská BystricaPeter PellegriniJán Nosko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu