Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Siedmy deň pojednávania v kauze Kuciak: Podnikateľa Molnára usmrtili strely do hlavy

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Topky/Peter Korček)

PEZINOK - Podnikateľa Petra Molnára usmrtili dve strely do hlavy, ktoré mu spôsobili devastačné poranenia mozgu. Uvádza sa to v znaleckom posudku súdnej lekárky Michaely Rendekovej, ktorý dnes na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku prečítal prokurátor.

„Smrti menovaného by nebolo možné zabrániť ani včasným poskytnutím prvej pomoci,“ uviedla v posudku lekárka. Smrť Molnára pritom stanovila na 16. decembra 2016 približne o druhej hodine ráno. Podľa posudku tiež súdna lekárka pri pitve nezistila u Molnára chorobu, ktorá prispela k jeho smrti.

Siedmy deň pojednávania v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Peter Korček)

Z účasti na vražde podnikateľa z Kolárova je obžalovaný Tomáš Szabó, Miroslav Marček, ktorý sa priznal, že ho zastrelil, je vyčlenený na samostatné konanie. Dôvodom na lúpežné prepadnutie Molnárovho domu podľa Marčeka bolo, že sa k nim dostala informácia, že má doma uložených 70-tisíc eur. To, že sa Molnár poznal so Szabóom, bolo údajne dôvodom na jeho vraždu. Spomenuté peniaze v jeho dome nakoniec páchatelia nenašli.


Raketové tempo v kauze vraždy Kuciaka: ONLINE Vypovedať budú znalkyne, Marčeka budú súdiť samostatne


Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal v prípade vrážd Jána Kuciaka, Martiny Kušnírovej, Petra Molnára a ďalších skutkov pôvodne obžalobu na Tomáša Szabóa, Miroslava Marčeka, Alenu Zsuzsovú a Mariana Kočnera. Marčeka však dnes vyčlenili na samostatné konanie, keďže pred súdom priznal vinu.

Siedmy deň pojednávania v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Peter Korček)

Všetci obžalovaní sú stíhaní väzobne, u Mariana Kočnera je však dôvodom kauza údajného falšovania zmeniek v hodnote desiatok miliónov eur. Obžaloba v tomto prípade bola podaná pre šesť skutkov, z toho dve úkladné vraždy. Jedna sa týka Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, druhá podnikateľa Petra Molnára z Kolárova z roku 2016 (v tomto prípade sa obžaloba týka iba Marčeka a Szabóa).

V prípade uznania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na 25 rokov alebo doživotie.

Viac o téme: Súd Alena ZsuzsováMiroslav MarčekPeter MolnárMichaela Rendeková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu