Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Súd v kauze vraždy Kuciaka pokračuje: Vypovedať majú znalkyne, prehovorí konečne aj Zsuzsová?

Janá Kuciaka spoločne s jeho snúbenicou zavraždili 21. februára 2018. Zobraziť galériu (3)
Janá Kuciaka spoločne s jeho snúbenicou zavraždili 21. februára 2018. (Zdroj: Topky/Peter Korček)

BRATISLAVA - V kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej majú v pondelok (3. 2.) pred senátom Špecializovaného trestného súdu vypovedať dve znalkyne z odboru antropológie. Obhajoba Mariana Kočnera žiada predvolať znalca, ktorý analyzoval zaistené telefóny a USB kľúče.

Znalkyne z odboru antropológie mali skúmať v prípravnom konaní kamerové záznamy z Veľkej Mače z dňa vraždy (21. februára 2018) a z dní, keď si mali ísť páchatelia miesto činu obhliadnuť. Na súde by mali uviesť, či a s akou pravdepodobnosťou sa im podarilo stotožniť osoby z kamerových záznamov s obžalovanými Miroslavom Marček a Tomášom Szabó.

V zatiaľ posledný pojednávací deň 22. januára prokurátor uviedol, že už nežiada predvolať ďalších svedkov. Obžalobe tak zostáva vykonanie listinných a vecných dôkazov, medzi nimi aj komunikáciu cez šifrovanú aplikáciu Threema.

Súd v kauze vraždy
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Tá podľa splnomocnenca manželov Kuciakovcov Daniela Lipšica usvedčuje Mariana Kočnera a Alenu Zsuzsovú z vraždy Kuciaka. S Threemou chcel prokurátor konfrontovať aj niektorých svedkov, medzi nimi i Norberta Bödöra, ktorého by v prípade právoplatného rozsudku mohli podľa Lipšica neskôr stíhať za krivú výpoveď. Predsedníčka senátu Ružena Sabová nevylúčila, že bude v prípade potreby predvolávať aj svedkov, ktorí už na pojednávaní boli.

 Z vraždy novinára a jeho snúbenice sú obžalovaní Marian Kočner, Alena Zsuzsová, Tomáš Szabó a Miroslav Marček. Marian Kočner si mal podľa prokuratúry objednať Kuciakovu vraždu z pomsty za články o jeho ekonomickej trestnej činnosti. K vražde novinára sa priznal Zoltán Andruskó, ktorý je už za ňu právoplatne odsúdený. K samotnej streľbe sa priznal Miroslav Marček, v prípade je naďalej obžalovaný. Údajný objednávateľ Marian Kočner, sprostredkovateľka Alena Zsuzsová a jeden z vykonávateľov Tomáš Szabó naďalej trvajú na svojej nevine.

Viac o téme: VraždaNovinárSúd Ján KuciakZnalkyne
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu