Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

K spomienkovým zhromaždeniam za Kuciaka a Kušnírovú sa zatiaľ pripojilo 51 miest

Rodičia zavraždeného novinára Jána Kuciaka, otec Jozef a jeho matka počas protestného zhromaždenia
Rodičia zavraždeného novinára Jána Kuciaka, otec Jozef a jeho matka počas protestného zhromaždenia (Zdroj: SITA/Milo Fabian)

BRATISLAVA – Iniciatíva Za slušné Slovensko pripravuje na 21. februára spomienkové zhromaždenia za zavraždeného novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú. Ako píšu na sociálnej sieti, pri príležitosti druhého výročia ich smrti sa budú konať podujatia v 51 slovenských mestách. Zhromaždenia sú naplánované aj v zahraničných mestách, a to napríklad v Aucklande, Melbourne, Brne, Prahe či Viedni.

„Veľmi si vážime, že toľkým záleží na pamiatke Jána a Martiny, na slušnom a spravodlivom Slovensku. Nezabúdame. Pokračujeme. Spoločne to zvládneme,“ vyzýva iniciatíva. Za slušné Slovensko bude okrem zhromaždení spoluorganizovať spolu s ďalšími iniciatívami od 21. do 28. februára týždeň Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, počas ktorého usporiadajú množstvo podujatí po celej krajine.

„Počas februára sa taktiež chystáme na cestu po Slovensku. Počas troch týždňov navštívime množstvo miest, na ktoré politici zabudli a budeme sa snažiť ľudí mobilizovať k voľbám,“ informujú na sociálnej sieti.

Iniciatíva Za slušné Slovensko sa stala známou po tom, ako začala organizovať protestné zhromaždenia po celom Slovensku. Na najväčšie z nich vyšli do ulíc desaťtisíce ľudí. Stalo sa tak po vražde Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Iniciatíva naposledy organizovala protesty v októbri 2019 v súvislosti s únikom nahrávky zo známej kauzy Gorila.

Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú zastrelili vo februári 2018 v ich dome vo Veľkej Mači. Kuciak pracoval ako investigatívny novinár pre portál Aktuality.sk. V rámci svojej činnosti sa zameriaval aj na kauzy spojené s Marianom Kočnerom.

Viac o téme: SpomienkaZhromaždeniaJán KuciakMartina KušnírováZa slušné Slovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu