Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Jaroslav Haščák vypovedal na NAKA: Otázky o vzťahu s Kočnerom a citlivé sms-ky

Jaroslav Haščák vypovedá na NAKA v Nitre Zobraziť galériu (4)
Jaroslav Haščák vypovedá na NAKA v Nitre (Zdroj: TASR - Martin Baumann, reprofoto tvnoviny.sk)

NITRA - V kauze úkladnej vraždy novinára Jána Kuciaka z februára minulého roka vypovedá ďalší dôležitý svedok. Na výsluch NAKA sa do Nitry dostavil známy finančník a šéf Penty Jaroslav Haščák.

Haščáka pred budovou NAKA zachytila TV Markíza. Jaroslav Haščák je totiž jeden z ďalších svedkov v prípade brutálnej dvojnásobnej vraždy novinára Kuciaka vo Veľkej Mači, pri ktorej prišla o život aj jeho snúbenica. Šéf Penty sa dnes krátko pred ôsmou hodinou rannou dostavil na expozitúru Národnej kriminálnej agentúry v Nitre.

Jaroslav Haščák vypovedal na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: reprofoto tvnoviny.sk)

Podľa informácií portálu tvnoviny.sk sa Haščák má podrobiť výsluchu v kontexte SMS správ s Marianom Kočnerom, ktorý je z objednávky tejto vraždy obvinený.


Kočnera obvinili v prípade vraždy Jána Kuciaka: Usvedčujúca sms-ka vplyvnému podnikateľovi


Kontakt na majiteľa médií

"Ja som bol podať vysvetlenie ako svedok. Drvivá väčšina otázok sa týkala vlastne môjho vzťahu s osobou Marian Kočner a ďalšie, čo sa týka nejakých jeho dotazov a požiadaviek a nás ako majiteľa, tým, že sme sa poznali, ako majiteľa médií, keďže v portfóliu sa kriticky vyjadrovali voči nemu ako k osobe, k podnikaniu, tak Marian Kočner so mnou relatívne často, raz za štvrťrok na túto tému komunikoval. Táto komunikácia je pravdepodobne zachytená v spise, ktorý má vyšetrovateľ. Otázky smerovali k tejto komunikácii," povedal Haščák pre TV Markíza po výsluchu.

Mimoriadny rozruch vyvolali medializované informácie o sms-ke, ktorú poslal Kočner Haščákovi. "Inak, pracujem na od*ebaní ču**ka," píše sa v správe. Haščák mu mal na to odpísať "povieme si, keď sa stretneme". Kočner ju mal poslať finančníkovi Haščákovi ešte 17. januára 2018, čiže asi mesiac pred vraždou.

Jaroslav Haščák vypovedal na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: reprofoto tvnoviny.sk)

Časté stretnutia

Haščák sa pred vyšetrovateľmi rozrozprával aj o samotnom vzťahu s Kočnerom. "Bola to osoba, s ktorou som sa stretával relatívne často, za posledné dva roky sme sa stretli často, osemkrát, neviem, či je to veľa alebo málo. Na svadbu som ho nezavolal, ale na oslavu svojich tridsiatych narodenín áno, aj on mňa na oslavu svojich päťdesiatych," povedal Haščák, ktorý tiež na otázku, či sa ho snažil Marian Kočner kontaktovať z väzby, odpovedal záporne.

"Je v spise aj ďalšia komunikácia, kde sa sťažuje, ako o ňom píšu Plus 7 dní alebo Trend, a ja sa mu snažím vysvetliť, ako fungujú médiá, že sú nezávislé a my ako majitelia nemáme žiadnu možnosť ovplyvňovať médiá, a vysvetľujem mu, že ak má nejaké požiadavky, tak sa má obrátiť na vydavateľa, na šéfredaktora, na príslušných redaktorov a že tomu bude venovaná pozornosť," uviedol Haščák.

Viac o téme: VýpoveďNitraJaroslav HaščákNAKAJán Kuciak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu