Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

MIMORIADNE Harabinov senát rozhodol: Obvinení z vraždy Kuciaka ostávajú vo väzbe

Štyria obvinení z vraždy Kuciaka a jeho partnerky štyroch podozrivých. Medzi nimi je aj údajná objednávateľka Alena (hore vľavo), ktorá pracovala ako tlmočníčka pre Mariana Kočnera. Ďalšími obvinenými sú Tomáš Szabo (hore vpravo), Miroslav Marček (dole vľ
Štyria obvinení z vraždy Kuciaka a jeho partnerky štyroch podozrivých. Medzi nimi je aj údajná objednávateľka Alena (hore vľavo), ktorá pracovala ako tlmočníčka pre Mariana Kočnera. Ďalšími obvinenými sú Tomáš Szabo (hore vpravo), Miroslav Marček (dole vľ (Zdroj: TASR/Dušan Hein, SITA/Jakub Julény, Topky)

BRATISLAVA - Najvyšší súd zamietol sťažnosti obvinených z vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Ostávajú tak naďalej vo väzbe. Podľa senátu, ktorému predsedal Štefan Harabin, dôvody na ich väzbu pretrvávajú.

Informáciu potvrdila hovorkyňa najvyššieho súdu Alexandra Važanová. „Najvyšší súd sťažnosti obvinených Tomáša S., Miroslava M. a Aleny Z. zamietol ako nedôvodné. Senát má za to, že dôvody väzby, tak ako ich konštatoval sudca pre prípravné konanie pretrvávajú,“ uviedla v stanovisku. 

Rozhodoval Harabinov senát

O sťažnosti rozhodoval senát v zložení Pavol Farkaš, Štefan Harabin a Patrik Príbelský. Harabin bol predsedom senátu a spravodajcom. „Harabinov senát pred malou chvíľou zamietol sťažnosti voči väzbe všetkým podozrivým z vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Na základe tohto treba prácu čestných vyšetrovateľov a ostatných policajtov, čo na prípade pracujú opätovne oceniť. Buďme v strehu a podporujme ich naďalej, aby mali odvahu a priestor isť na ďalšie poschoda. Vyššie a vyššie,“ uviedol na Facebook Ľubomír Galko.

Obvinení z vraždy Kuciaka a Kušnírovej

Koncom septembra bola razia v Kolárove, pri ktorej polícia zatkla niekoľko osôb. Medzi nimi boli aj Tomáš Szabó, Zoltán Andruskó a Miroslav Marček. Všetci traja sú obvinení z úkladnej vraždy, pričom Szabó mal byť strelec, Andruskó sprostredkovateľ a Marček šofér. O deň neskôr, 28. septrembra, polícia vykonala raziu v Komárne, pri ktorej zadržali Alenu Zsuzsovú, ktorá je obvinená z úkladnej vraždy formou účastníctva a z objednania vraždy. 

MIMORIADNY ONLINE Razie proti vrahom Jána a Martiny: Prvé FOTO podozrivého, bývalý policajt

30. septembra poslal Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici všetkých štyroch do väzby. Okrem Andruskóa sa všetci odvolali a o ich sťažnosti rozhodoval Najvyšší súd. Andruskó má pritom spolupracovať s policajtmi a za údajného objednávateľa vraždy Jána Kuciaka mal označiť kontroverzného podnikateľa Mariana Kočnera, ktorý je momentálne väzobne stíhaný v kauze zmeniek. 

 

Viac o téme: VraždaŠtefan HarabinJán KuciakMartina Kušnírová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu