Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Špeciálna prokuratúra potvrdila trestné stíhanie v prípade prípravy fyzickej likvidácie Šufliarskeho

Šef špeciálnej prokuratúry Dušan Kováčik
Šef špeciálnej prokuratúry Dušan Kováčik (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Úrad špeciálnej prokuratúry dozoruje prípad údajnej prípravy vraždy prvého námestníka Generálnej prokuratúry (GP) SR Petra Šufliarskeho.

"V tejto veci vykonáva dozor Úrad špeciálnej prokuratúry, vo veci sa koná, preto v súčasnosti nebudeme poskytovať žiadne informácie, aby sme nezmarili alebo nesťažili vyšetrovanie," uviedla v piatok hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová.

Šufliarsky požiadal médiá, aby nezverejňovali informácie o údajnej príprave vraždy. "Ide o citlivé informácie. V tejto súvislosti prvý námestník generálneho prokurátora žiada médiá, aby nezverejňovali žiadne informácie o údajnej príprave úkladnej vraždy a nechali orgány činné v trestnom konaní konať," povedala hovorkyňa GP SR Andrea Predajňová.

Minimálne dvaja z obvinených z vraždy novinára Jána Kuciaka Alena Zs. a Tomáš Sz. mali byť najatí aj na likvidáciu Šufliarskeho, napísal vo štvrtok portál Aktuality.sk. "Začaté je trestné stíhanie za vraždu v štádiu prípravy," potvrdil zdroj portálu. Polícia informácie k prípadu neposkytuje.

Viac o téme: VraždaNájomná vraždaPeter ŠufliarskyJán Kuciak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu