Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vyšetrovanie vraždy novinára a jeho snúbenice podľa prokuratúry pokračuje

(Zdroj: TASR - Lukáš Grinaj)

BRATISLAVA - Vyšetrovanie vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky naďalej intenzívne pokračuje. Ako ďalej informovala hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová, prvoradým je zistenie a zaistenie dôkazov slúžiacich na objasnenie veci a potrestanie páchateľa.

"Prezentovanie skutočností, ktoré sú orgánom činným v trestnom konaní známe, ako je dátum a čas úmrtia, počet striel, ktoré zasiahli obete a podobne, nie je možné vzhľadom na súčasný stav vyšetrovania, preto nebudeme uvádzať žiadne podrobnosti, aby sa zamedzilo zmareniu alebo sťaženiu objasnenia a vyšetrenia veci," povedala Tökölyová.

Podľa okolností vyšetrovania trestnej veci bude podľa nej médiám v čase, keď to bude možné, poskytnutá informácia v rozsahu, ktorý nebude brániť ďalšiemu vyšetrovaniu. "Kompetencie príslušných zahraničných orgánov budú vymedzené v pripravovanej dohode o zriadení spoločného vyšetrovacieho tímu," dodala.

Reportéra portálu aktuality.sk Jána Kuciaka a jeho snúbenicu zastrelili koncom februára v rodinnom dome vo Veľkej Mači v okrese Galanta. Úkladná vražda investigatívneho novinára podľa policajného prezidenta Tibora Gašpara pravdepodobne súvisí s jeho prácou.

Vzhľadom na mimoriadnu situáciu v Slovenskej republike a z úcty k obetiam vrážd, Jánovi Kuciakovi a jeho snúbenici Martine Kušnírovej, sa redakcia Topky.sk rozhodla zrušiť diskusiu k tomuto článku.

Viac o téme: VraždaJán KuciakMartina Kušnírová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu