Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Úrad špeciálnej prokuratúry sa nebude vyjadrovať k prípadným pochybeniam polície

Úrad špeciálnej prokuratúry sa odmieta vyjadrovať
Úrad špeciálnej prokuratúry sa odmieta vyjadrovať (Zdroj: TASR - Lukáš Grinaj, aktuality.sk)

BRATISLAVA - Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) nebude k priebehu vyšetrovania vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice podávať informácie o skutkových zisteniach ani o priebehu vyšetrovania a prípadných pochybeniach policajných zložiek, ku ktorým by mohlo počas vyšetrovania dôjsť. Informovala o tom hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová.

"Je výlučným oprávnením prokurátora, aby nástrojmi Trestného poriadku zistené prípadné pochybenia v priebehu vyšetrovania odstraňoval a ubezpečujeme verejnosť aj médiá, že tak robí a aj robiť bude. Je to bežný postup v každej trestnej veci. Doposiaľ takéto pochybenie v predmetnej veci zistené nebolo," uviedla hovorkyňa.

Podľa jej ďalších slov prípravné konanie, v ktorom sa predmetná trestná vec v súčasnosti nachádza, je neverejné, pretože prioritným je zistenie a zaistenie dôkazov slúžiacich na objasnenie veci a potrestanie páchateľa. Až následne, podľa okolností vyšetrovania trestnej veci bude médiám, v čase keď to bude možné, poskytnutá informácia v rozsahu, ktorý nebude brániť ďalšiemu vyšetrovaniu.

"Naďalej platí zákaz dozorujúceho prokurátora ÚŠP na poskytovanie informácií o trestnej veci, aby sa zamedzilo zmareniu alebo sťaženiu objasnenia a vyšetrenia veci," zopakovala hovorkyňa ÚŠP.

Vzhľadom na mimoriadnu situáciu v Slovenskej republike a z úcty k obetiam vrážd, Jánovi Kuciakovi a jeho snúbenici Martine Kušnírovej, sa redakcia topky.sk rozhodla zrušiť diskusiu k tomuto článku.

Viac o téme: Úrad špeciálnej prokuratúry
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu