Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Michal Drotován ohlásil kandidatúru na starostu Rače

Michal Drotován
Michal Drotován (Zdroj: Michal Drotován)

BRATISLAVA – Miestny a krajský poslanec Michal Drotován ohlásil vo štvrtok kandidatúru na starostu bratislavskej mestskej časti Rača. Od občanov preto už začal zbierať aj podpisy. Obhájiť svoj post v jesenných komunálnych voľbách sa rozhodol aj súčasný račiansky starosta Peter Pilinský.

Rača potrebuje podľa Drotována po ôsmich rokoch zmenu. "Mám dlhodobú víziu Rače pre 21. storočie ako pekného miesta pre život všetkých vekových kategórií, budem sa zasadzovať za zásadnú revitalizáciu a zmenu verejných priestorov," vysvetlil Drotován, prečo opäť kandiduje. Naďalej trvá na tom, že v Rači už nie je priestor na zmenu poľnohospodárskej pôdy na výstavbu bytových domov. 

"Medzi moje priority patrí tiež zefektívnenie a otvorenie úradu, rezidenčné parkovanie, sociálne veci a práca s mládežou, nové pracovné príležitosti pre ľudí či podpora firiem a startupov. Za kľúčovú prioritu považujem rovnomerne rozvíjanie všetkých troch miestnych časti – centrálnej Rače, Krasnian aj Východného," spresnil kandidát. Otvoriť plánuje otázku ďalšej budúcnosti zaznávaných lokalít, ako je okolie vozovne Krasňany, Žabí Majer či Pánty. Program plánuje predstaviť v septembri. Volebnú kampaň bude podľa vlastných slov financovať z vlastných zdrojov a príspevkov ľudí cez transparentný účet.

O hlasy v tohtoročných komunálnych voľbách chce zabojovať aj súčasný starosta Rače Peter Pilinský. Potvrdila to jeho hovorkyňa Eva Miklánková. V marci sa Pilinský pre Račaweb.sk vyjadril, že je pyšný na prácu aj výsledky a nikdy sa nevzdá šance robiť pre Raču. "Na ďalší súboj som pripravený a teším sa naň. Pôjdem do toho s pokorou, pracovitosťou a snahou dokončiť všetky projekty a sľuby. Nech sa obyvatelia Rače, Krasnian a Východného rozhodnú, či chcú reálnu politiku a výsledky, alebo kritiku, prázdne reči a naivné riešenia," uviedol. Drotován sa uchádzal o post starostu Rače aj v komunálnych voľbách v roku 2014. Vtedy skončil na druhom mieste s 2306 hlasmi. Víťazom volieb sa stal Pilinský s 4271 hlasmi.

Viac o téme: KandidatúraMichal DrotovánBratislava - Rača
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu