Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Matečná: Novela katastrálneho zákona prinesie skátenie lehôt a pomôže občanom

Ministerka pôdohospodárstva SR Gabriela Matečná.
Ministerka pôdohospodárstva SR Gabriela Matečná. (Zdroj: TASR - Dano Veselský)

BRATISLAVA – Novela katastrálneho zákona prinesie pre občanov zjednodušenie a skrátenie lehôt. Uviedla to ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná (nominantka SNS) v úvode šiesteho rokovacieho dňa 31. schôdze Národnej rady (NR) SR na začiatok rozpravy o tomto bode programu.

Novela katastrálneho zákona obsahuje aj kroky súvisiace s realizáciou projektu Operačný program informatizácia spoločnosti – Elektronické služby katastra nehnuteľností. Návrh z dielne Úradu geodézie, kartografie a katastra SR zohľadňuje tiež procesy v elektronizácii katastra nehnuteľností. Cieľom projektu je vybudovanie centrálneho informačného systému, ktorý vytvorí plnohodnotné poskytovanie elektronických služieb katastra pre verejnosť, štátnu správu a samosprávu.

Ďalej pôjde aj o poskytovanie informácií prostredníctvom elektronických služieb na informatívne a právne účely. Novela reaguje na požiadavku zrýchlenia a skvalitnenia registrácie nehnuteľností. Po prerokovaní tohto bodu programu čakajú na poslancov ďalšie neprediskutované návrhy zákonov. Popoludní bude pravidelná Hodina otázok, na ktorej budú členovia vlády odpovedať na otázky poslancov.

Viac o téme: ZákonGabriela Matečná
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu