Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Herečky Siposová a Marcinková uviedli na AFF film 360. Vyvolal veľký záujem

Herečky Siposová a Marcinková uviedli na AFF film 360. Vyvolal veľký záujem
Herečky Siposová a Marcinková uviedli na AFF film 360. Vyvolal veľký záujem

Jubilejný 20. ročník Art Film Festu priniesol divákom exkluzívnu slovenskú premiéru medzinárodného filmu oscarových tvorcov 360, v ktorom si po boku hollywoodskych hviezd zahrali aj slovenské herečky Lucia Siposová a Gabriela Marcinková.

Art Film Festu sa podarilo novú snímku slávneho režiséra Fernanda Meirellesa získať ešte pred cestou do oficiálnej distribúcie. Mozaikovitý film, v ktorom sa preplietajú ľudské osudy, videli doteraz len diváci na filmovom festivale v Toronte a Londýne na jeseň minulého roka. A včera po prvýkrát aj návštevníci Art Film Festu. Do slovenských kín sa podľa posledných informácií pravdepodobne nedostane.

„Bola to náročná práca dostať na Art Film Fest film 360. A ak by bola táto kinosála aj trikrát väčšia, bola by plná. Taký veľký divácky záujem bol o tento film,“ povedal počas uvedenia Peter Nágel, riaditeľ Art Film Festu a zostavovateľ sekcie Európske zákutia, v ktorej je snímka zaradená.

„A dovoľte mi, aby som neprivítal Juda Lawa, Anthonyho Hopkinsa ani Rachel Weisz, ale o to srdečnejšie vítam slovenské herečky Luciu Siposovú a Gabrielu Marcinkovú,“ dodal.

Pre obe slovenské herečky bolo filmovanie v medzinárodnej produkcii veľkou životnou skúsenosťou. Do snímky Veľkej Británie, Rakúska, Francúzska a Brazílie sa dostali vďaka úspešnému konkurzu.

A v snímke popri slávnych hercoch stvárnili významné postavy, ktoré sú hýbateľmi deja. Siposová hrá slovenskú prostitútku Blanku, ktorá má aféry s bohatými biznismenmi, a jej cieľ je získať veľa peňazí. Jej sestru, zasnívanú a nevinnú dievčinu, stvárnila Marcinková. Obe herečky dostali vo filme rovnako veľký priestor ako ich hviezdni kolegovia.

Snímka kúsok po kúsku odhaľuje zamotané osudy viacerých ľudí, žijúcich v rôznych miestach, prežívajúcich svoje osobné pády a hľadania šťastia. V snímke sa objavili herci z rôznych kútov sveta, okrem Sloveniek z Bratislavy, aj z Paríža, Viedne, Ria, Denveru, Londýna, Phoenixu. Rovnako sa príbehy odohrávajú v rôznych kútoch sveta.   

„Keď som prvýkrát čítala scenár, hneď som zhodnotila, že je nesmierne dobre napísaný. Páčilo sa mi spojenie sveta, ukázanie malosti zemegule a toho, že všetci prežívame podobné veci v živote, kdekoľvek sa nachádzame,“ povedala Siposová.

„Všetci sa niekedy ocitneme v životných situáciách a nikdy nevieme, kam nás naše rozhodnutia môžu zaviesť. Aj o tom bol tento film,“ pokračovala Marcinková. Jej vnútorný monológ v slovenčine začína aj končí celý film. Hovorí, že každý človek je na ceste a občas sa ocitne na rázcestí, ktovie, kam človeka chodník zavedie.

Vďaka medzinárodnému filmu sa Marcinková dostala k londýnskemu agentovi a už má za sebou účinkovanie v novom filme oscarového režiséra Neila Jordana Byzantium, ktorý nakrúcala v Írsku. 

Art Film Fest uvedie film 360 ešte 23. 6. o 16 h v Artkine Metro v Trenčíne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu