Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Kreatúry v popmusic: Ani muž, ani žena!

David Bowie a Boy George Zobraziť galériu (6)
David Bowie a Boy George

LONDÝN – On či ona? To vám napadne pri pohľade na niektorých spevákov. Niektorí tak zženštilo vyzerajú, iní sa so sexuálnou identitou cielene zahrávajú. Ku podivu, časť žien ich miluje napriek tomu, že to nie sú drsní chlapi s ráznym výrazom v tvári!

Šminky, opätky či nalakované nechty! To už dávno nie je len doménou žien. V hudobnom priemysle sa v posledných troch dekádach objavilo niekoľko “ženomužov“. Nie vždy bola ich hudobná produkcia nadpriemerná, česť výnimkám. Provokovali aspoň svojím zovňajškom, ktorý narúšal tradičné stereotypy. Na jednej strane sa identifikovali pohlavne a fyzicky ako muži, svojím obliekaním a gestami však vykazovali ženské znaky. Tu sú niektorí z nich!

Kreatúry v popmusic: Ani
Zobraziť galériu (6)
David Bowie (63)
Britský spevák a herec bol jedným z prvých priekopníkov, ktorý narúšal stereotypy, čo je mužské a čo ženské. Začiatkom sedemdesiatych rokov si vytvoril svoje bezpohlavné druhé ja, ktoré nazval Ziggy Stardust. Často svoje okolie miatol, kým vlastne je. Obliekal sa do ženských šiat a na tvári nosil nánosy mejkapu. Mnohí si mysleli, že je homosexuál. Hudobný chameleón je však od roku 1992 ženatý s čiernou modelkou Iman.
Kreatúry v popmusic: Ani
Zobraziť galériu (6)
Pete Burns (51)
Frontman hudobnej formácie z 80-tych rokov Dead or Alive bol ženskosťou posadnutý viac, než je zdravé. Kapela nahrala dva známe hity, ale jej najzaujímavejším prvkom bol práve spievajúci Brit. Najskôr vystupoval v latexových oblečkoch a v topánkach na opätkoch. Lakoval si nechty a natáčal si vlasy do lokní. Neskôr však podstúpil niekoľko plastických operácií, aby vyzeral čo najženskejšie. Pred dvoma rokmi mu počas jedného zákroku “sfušovali“ pery, čím mu zohavili tvár. Tridsať rokov bol ženatý, ženu však opustil pre mladšieho muža.
Kreatúry v popmusic: Ani
Zobraziť galériu (6)
Boy George (49)
Tento Brit patril k jedným z hlavných predstaviteľov tzv. romantických spevákov osemdesiatych rokov. Verejnosť však pútal skôr módnymi výstrelkami, než hudobnou tvorbou. Spočiatku ho charakterizovali dlhé vlasy, módny klobúk na hlave a perfektný mejkap na tvári. Dnes chodí ostrihaný dohola, hlavu mu zdobí veľké tetovanie, so šminkami si dal načas pokoj a je úspešným dídžejom. V posledných rokoch je známy svojou láskou ku kokaínu a vyhľadávaním gay-prostitútov.
Kreatúry v popmusic: Ani
Zobraziť galériu (6)
Marylin Manson (41)
Najvýraznejším pohlavným chameleónom súčasnosti je tento americký hudobník. Jeho zvrhlý imidž a exhibicionizmus ho vyšvihli do popredia. Lavírovaním medzi pohlaviami bojuje za slobodu odlišnosti. „Bojíte sa vyzerať inak, než ostatní, preto sa prispôsobujete a žijete tak, ako je predpísané. Ja radšej umriem za to, aký som,“ odkázal rocker “obyčajným“ ľuďom. Napriek tomu, že miluje šminky, miluje aj ženy. Jeho dnes už bývalými manželkami boli napr. americká herečka Rose McGowan či známa fetišmodelka Dita von Teese.
Kreatúry v popmusic: Ani
Zobraziť galériu (6)

Bill Kaulitz (20)
Na speváka nemeckej kapely Tokio Hotel tiež platí to známe ani ryba ani rak. Napriek tomu, že ho čitatelia jedného nemeckého časopisu pre jeho zženštilý imidž sarkasticky zaradili medzi ženy s najmenším sexepílom, mladistvé fanúšičky ho milujú. Na koncertoch tejto populárnej kapely je bežné, že húfne pri pohľade naňho omdlievajú. Paradoxne aj s takýmto imidžom ho mladé dievčatá považujú za sex symbol.

 

David Bowie - Space Oddity


David Bowie - Space Oddity
envoyé par hushhush112. - Regardez d'autres vidéos de musique.

Dead or Alive - You Spin Me Round

Boy George & The Culture Club - Do You Really Want To Hurt Me

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu