Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Ozbrojené komando prepadlo auto s miliónmi

Video zachytilo lupičov s vrecami peňazí
Video zachytilo lupičov s vrecami peňazí

MARSEILLE – Mimoriadne dobre vyzbrojené komando prepadlo v Marseille pancierové auto prevážajúce vyše šesť miliónov eur. Lupiči strieľali zo samopalov nielen na posádku prepadnutého auta, ale i na políciu a svedkov. Podľa agentúry AFP len zázrakom nebol nikto zranený.

„Máme do činenia so skupinou nebezpečných bláznov. Vystrieľali niekoľko zásobníkov z kalašnikova ... Ide o veľmi dobre organizované komando. Majú medzi sebou aj špecialistu na výbušniny a sú vybavení ťažkými zbraňami a ukradnutými autami. Neberú žiadny ohľad na ľudský život. Nikdy som nevidel na zemi toľko nábojníc zo samopalu, "povedal riaditeľ miestnej polície Roland Gauze.

Desiatka lupičov v nepriestrelných vestách a kuklách zablokovala transportné vozidlo pomocou ukradnutých vozidiel na rýchlostnej ceste pozdĺž marseillského prístavu. Pancierové auto potom otvorili pomocou nálože. Pri odchode s peniazmi v dvoch čiernych autách typu Audi strieľali na posádku prepadnutého auta, na ľudí v okolitých autách a na dodávku policajnej hliadky. Po lupičoch sa podľa úradov usilovne pátra.

Na videozázname, ktorý odvysielali francúzske televízne stanice France 2 a TF1, je vidieť ako päť lupičov nakladá vrecia s peniazmi do čierneho auta, zatiaľ čo neďaleko horí kamión a dodávka, ktoré poslúžila na zastavenie auta s peniazmi. Od dodávky začal horieť aj prázdny autobus, ktorý tam parkoval.

Marseillský prokurátor Jacques Dallest uviedol, že sa zatiaľ nevie presná suma, ktorú auto pred prepadom viezlo. Má to byť šesť až sedem miliónov eur.

Už v januári pri neďalekom Aubagne desiatka mužov v štýle tohto prepadového komanda zaútočila na dodávku prevážajúcu peniaze a unikla s takmer štyrmi miliónmi eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu