Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Zo zlatníctva v Poprade ukradol šperky za 243 tisíc!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA/POPRAD – Cez otvor v stene, ktorý urobil vo vedľajšom kaderníctve, sa dostal v noci zo soboty na nedeľu do zlatníctva v Poprade neznámy vlamač. Odniesol si odtiaľ šperky a hodinky za viac ako 243 tisíc eur!

Okolo polnoci prišiel k obchodnému stredisku, v ktorom je zlatníctvo. Najprv odstránil sklo z dverí kaderníctva. Vo vnútri vylomil zásuvku registračnej pokladne a ukradol z nej desať eur. Do pórobetónovej priečky, oddeľujúcej kaderníctvo od predajne klenotov, vyrazil otvor s rozmermi cca 32 x 45 cm, ktorým preliezol do vedľajšej miestnosti.

V zlatníctve odkódoval pravým kódom zabezpečovacie zariadenie napojené na pult centralizovanej ochrany mestskej polície a zakryl objektív bezpečnostnej kamery. Prešiel k bezpečnostnej kovovej skrini v sklade a urobil v miestach zámku otvor vo veľkosti cca 40 x 40 cm.

Zo skrine ukradol šperky zo 14 karátového zlata o celkovej hmotnosti cez päť kilogramov, jeden briliantový prsteň z 18 karátového zlata, vyše kilogramu šperkov zo striebra, 20 náramkových hodiniek, peniaze a DVD rekordér, ktorý bol položený na bezpečnostnej skrini. Z presklených vitrín zobral 100 kusov rôznych druhov náramkových hodiniek.

Ukradol klenoty za 243 291 eur a poškodením bezpečnostnej skrine a interiéru predajne klenot vznikla ďalšia škoda 3 080 eur. Ako informoval prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik, prípad vyšetruje krajský policajný vyšetrovateľ, ktorý „začal trestné stíhanie vo veci pre obzvlášť závažný zločin krádeže a prečin poškodzovania cudzej veci“.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu