Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Spevák Leonard Cohen skolaboval počas vystúpenia

Legendárny spevák Leonard Cohen Zobraziť galériu (6)
Legendárny spevák Leonard Cohen

VALENCIA - Legendárny spevák Leonard Cohen musel v piatok predčasne ukončiť svoje vystúpenie v španielskej Valencii po tom, čo počas koncertu skolaboval.

Kanadský folkový hudobník odpadol priamo na pódiu a na niekoľko minút stratil vedomie. Člen muzikantovej kapely Javier Mas pre španielske noviny El Mundo povedal, že spevák trpí "občasnými bolesťami žalúdka" a "niekedy aj zvracia". Nepríjemnú situáciu však neoznačil za vážnu.

Podľa očitých svedkov muzikant odpadol asi po tridsiatich minútach koncertovania počas piesne Bird on a Wire, keď sa zohýnal pre svoju gitaru. Členovia kapely a vokalisti ho zachytili, aby nespadol na zem. Cohena, ktorý v pondelok oslávi 75. narodeniny, odniesli do zákulisia, kde ho ošetrili. Napriek kolapsu spevák trval na tom, že koncert odohrá, kapela ani členovia organizačného tímu mu to nedovolili. Po 50 minútach vyšiel na pódium gitarista kapely a fanúšikom oznámil, že vystúpenie sa skončilo. Diváci napriek predčasnému ukončeniu koncertu vyjadrili hudobníkovi svoju podporu mohutným potleskom. Organizátori sa pre nepredvídanú situáciu rozhodli vrátiť návštevníkom časť peňazí z lístka. Muzikant by podľa vlastných slov chcel v najbližších dňoch vo Valencii opäť vystúpiť.

Piatkové vystúpenie bolo ôsmim z deviatich koncertov v rámci spevákovho dvojmesačného turné po Španielsku. Organizátori doteraz nezrušili žiaden z jeho koncertov, najbližšie vystúpenie by mal absolvovať v pondelok 21. septembra v Barcelone.

VIDEO: Leonard Cohen odpadol počas piesne Bird on a Wire, keď sa zohýnal pre gitaru.


Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu