Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Malá veľká show Leonarda Cohena

Leonard Cohen
Leonard Cohen

Nestarnúci kanadský bard Leonard Cohen vôbec nepomýšľa na odchod do dôchodku. Tento roku bude mať už neuveriteľných 75 rokov, no napriek tomu koncertuje po celom svete s takou vervou, že by mu to mohli závidieť aj kolegovia vo veku jeho vnukov. Vďaka tomu ho konečne uvidíme aj na Slovensku. Dvadsiatehoôsmeho augusta vystúpi v Bratislavskej Incheba Expo Aréne.

Koncerty Leonarda Cohena sú predovšetkým o hudbe, speve a textoch. Slávny Kanaďan je povestný tým, že nerobí žiadnu nablýskanú show. Jeho vystúpenia sú pre ľudí, ktorí chcú predovšetkým počúvať, vnímať a vidieť maestra naživo. Napriek tomu však jeho bratislavský koncert nebude žiadna jednoduchá záležitosť.

Podľa pokynov, ktoré poslal Cohenov menežment na Slovensko, sa s prípravou priestorov v Incheba Expo Aréne musí začať už o pol ôsmej ráno. Stavba pódia, konštrukcií a naťahovanie káblov zaberie takmer 10 hodín. Vyžiada si to koordinovanú prácu desiatok technikov a ich pomocníkov. Vzhľadom na celkovú zostavu pódia je to celkom pochopiteľné.

Show Leonarda Cohena má pôsobiť decentne a jednoducho, čo je výpravné a zložité. Veď len osvetľovacie batérie pozostávajú zo stopäťdesiatich svetelných zdrojov, dvadsiatichôsmych motorov, kilometrov káblov a stoviek spínačov a poistiek. K tomu treba prirátať niekoľko kamier s vysokým rozlíšením a dvanásť obrazoviek, respektíve projekčných stien.

Je viac ako isté, že koncom auguste budú v Incheba Expo Aréne vidieť všetci všetko. Celá výprava je vymyslená a zostrojená tak, aby mal každý divák perfektný zážitok z koncertu. A bude to zážitok naozaj poriadny - veď začiatok koncertu je nahlásený na 20:00, koniec na 23:00. S malou prestávkou teda bude Leonard Cohen hrať a spievať minimálne tri hodiny.

Leonard Cohen vystúpi na Slovensku 28. augusta. Koncert v bratislavskej Incheba Expo Aréne prináša Agentúra Vivien. Vstupenky sú k dispozícii v sieti Ticketportal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu