Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Starý mladík alebo mladý starec?

Leonard Cohen
Leonard Cohen

Leonard Cohen je jednou z mála žijúcich hudobných legiend. Má na to nielen diskografiu, ale aj vek. Veď tento rok v septembri oslávi 75 rokov! Napriek tomu čulo koncertuje, lieta po svete, skladá nové pesničky a ešte stíha obšťastňovať priateľku.

Jeden z najslávnejších Kanaďanov očividne nepomýšľa na dôchodok. V relatívne vysokom veku sa vybral na koncertné turné, v rámci ktorého zavíta prvýkrát aj na Slovensko. Fanúšikovia, ktorí boli celé desaťročia odkázaní len na jeho nahrávky, si budú môcť Leonarda Cohena vychutnať naživo 28. augusta v bratislavskej Incheba Expo Aréne. To už bude mať za sebou viac ako polovicu svetového turné. V týchto dňoch totiž absolvoval stý koncert. Po krátkej prestávke strávi leto koncertovaním v Európe.

Leonard Cohen je na cestách už od novembra minulého roka. Absolvoval turné po Kanade, časti Európy, Austrálii, Novom Zélande a Severnej Amerike. Očividne patrí do kategórie veľmi vyťažených rockových dôchodcov. Napriek tomu si ale dokáže nájsť čas aj na svoju momentálnu lásku. Je ňou o 25 rokov mladšia speváčka a klavíristka havajského pôvodu Anjani Thomas. Patrí medzi výrazné hudobné talenty v oblasti jazzu a folku. Veď aj s Cohenom sa zoznámila vďaka hudbe. Už v roku 1985 ju najal na koncertné turné ako hráčku na klávesy a zboristku.

Dnes tvoria Cohen a Anjani romantickú dvojicu. V ich vzťahu však nejde len o lásku, ale aj o prácu. Popri urputnom koncertovaní totiž Leonard Cohen stíha pomáhať Anjani pri príprave jej nových pesničiek. Očividne to funguje aj na ďialku – Leonard píše texty pre Anjaniine pesničky, ktoré ona nakrúca v štúdiu v Los Angeles.

Na výsledok spolupráce Cohena a Anjani si ešte chvíľu počkáme. Skôr uvidíme kanadského barda naživo, v najlepšej forme, s najlepším repertoárom. Koniec leta bude patriť všetkým fanúšikom jeho lyrických textov a decentnej muziky.

Leonard Cohen vystúpi na Slovensku 28. augusta. Koncert v bratislavskej Incheba Expo Aréne prináša Agentúra Vivien. Vstupenky sú k dispozícii v sieti Ticketportal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu