Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Exkluzívne VIDEO: Majského prepustili z väzby!

Jozef Majský sa po takmer jedenástich mesiacoch dostal opäť na slobodu. Zobraziť galériu (6)
Jozef Majský sa po takmer jedenástich mesiacoch dostal opäť na slobodu. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Podnikateľ Jozef Majský sa po takmer jedenástich mesiacoch dostal opäť na slobodu.

Bývalý šéf holdingu Sipox a sponzor politických strán, ktorý čelí obžalobe z tunelovania nebankových subjektov, vyšiel dnes popoludní z väzobnej väznice v Justičnom paláci.

Ústavný súd rozhodol, že Najvyšší súd v júli tohto roka predĺžil Majského väzbu do konca novembra nezákonne.





"Som nevinný," povedal novinárom Majský, ktorého na ceste z väznice sprevádzal advokát Peter Filip. Dodal, že sa cíti dobre. "Konečne zvíťazila spravodlivosť," vyhlásil.

Podľa uznesenia Ústavného súdu boli porušené jeho základné práva podľa ústavy aj dohovoru o ochrane ľudských práv. Ústavný súd rozhodnutie o Majského väzbe zrušil a prikázal Najvyššiemu súdu Majského prepustiť na slobodu. Informáciu potvrdil Majského obhajca Peter Filip, ktorý správu Majskému už dnes ráno oznámil. "Potešil sa," povedal Filip.





"Nemá žiadny dôvod sa vyjadrovať k rozhodnutiam Ústavného súdu," povedali v kancelárii predsedu Najvyššieho súdu. Majský bol vo väzbe od konca novembra minulého roka na základe zatykača Špeciálného súdu, podľa ktorého sa nezdržiaval na adrese, ktorú uviedol a nepreberal si zásielky.

Bývalého veľkopodnikateľa Jozefa Majského v apríli trestný senát poslal za mreže na 12 rokov! Najvyšší súd tento rozsudok zrušil a vec vrátil Špeciálnemu súdu. Dôvody bližšie nešpecifikoval. Podľa informácií Nového Času Najvyšší súd prípad vrátil pre procesné chyby! "Nepoznám ešte stále dôvody, ktoré viedli súd k rozhodnutiu. Dúfam, že si osvojili upozornenia z nášho odvolania," povedal vtedy Majského obhajca Peter Filip.

Lipšic: Prepustenie Majského považuje za nepochopiteľné >>
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu