Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Majský je definitívne nevinný za údajné poškodzovanie FNM

Jozef Majský
Jozef Majský

BRATISLAVA - Kontroverzný podnikateľ Jozef Majský, ktorého Špeciálny súd minulý týždeň poslal na 12 rokov do väzenia za tunelovanie skrachovaných nebankových spoločností BMG Invest a Horizont Slovakia, je v inej kauze nevinný. Prokurátor sa totiž neodvolal voči rozsudku bratislavského okresného súdu, ktorý v decembri oslobodil Majského spod obžaloby z poškodzovania Fondu národného majetku (FNM).

"Môžem potvrdiť, že prokurátor proti rozhodnutiu súdu, ktorý obžalovaného oslobodil, odvolanie nepodal," uviedol René Vanek z Krajskej prokuratúry v Bratislave. Oslobodzujúci rozsudok prvostupňového súdu je tak právoplatný.

Majský podľa obžaloby maril majetkovými prevodmi zo svojej firmy Sipox Holding do spoločnosti Istrokommerz v roku 1998 uspokojenie pohľadávky FNM. Sipox totiž vraj dlhoval fondu peniaze za akcie spoločnosti VAB Bánovce nad Bebravou. Údajne tak poškodil FNM o 400 miliónov korún. Sudca však uviedol, že v v súvislosti s predajom akcií bánoveckej spoločnosti pochybil práve FNM.

Právoplatný naopak nie je verdikt Špeciálneho súdu, ktorý Majského spolu s ďalšími dvoma obžalovanými za tunelovanie firiem BMG Invest a Horizont Slovakia odsúdil na nepodmienečné tresty a pokutu celkovo 336 miliónov Sk. Všetci traja sa totiž voči rozsudku odvolali. To znamená, že prípadom sa bude zaoberať Najvyšší súd.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu