Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

V kostole sa odohrávala obludná scéna: Kňaz z vrieskajúcej Češky na VIDEU vyháňal diabla!

V chráme vystrájal diabol!
V chráme vystrájal diabol! (Zdroj: YouTube)

VRANOV NAD DYJÍ - Kňaz v malebnom českom mestečku Vranov nad Dyjí mal čo robiť, aby mladú ženu, ktorú ovládali démoni, upokojil. Exorcista však netušil, že celý obrad za zatvorenými dverami tajne špehujú a nahrávajú cez kľúčovú dierku!

Na videu bol počas obradu exorcizmu zachytený katolícky kňaz Marek Dunda, uvádza český web Extra.cz. Farár zasvätený do tajov výháňania diabla sa posadnutú ženu, ktorú obkolesovali niekoľkí ďalší ľudia, pokúšal modlitbami upokojiť. Jej rev, nadávky a príšerné výkriky však boli počuť aj za dverami kostola. Ako ďalej uvádza Extra.cz, video, dokumentujúce v mestečku exorcizmus, vydesilo aj miestnych obyvateľov, ale podľa tn.nova.cz starosta Vranova nad Dyjí obyvateľov ubezpečil, že nešlo o nič nezákonné.

Kňaz Marek Dunda pravosť videa pre Tn.nova.cz potvrdil a dodal, že sa záznam nikdy nemal dostať na verejnosť. Podľa jeho slov patrí do malej skupinky školených exorcistov a má poverenie od biskupa. Napriek tomu, že obradom vydesil obyvateľov Vranova, vo vykonávaní obradu, na ktoré má posvätenie, bude pokračovať. Pre televíziu súčasne potvrdil, že ľudia posadnutí diablom majú nadpozemskú silu a dokážu hovoriť prastarými jazykmi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu