Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Novodobé globálne vymývanie mozgov alebo čistá pravda? Mesiac je iba hologram!

Super Mesiac
Super Mesiac (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Kedysi ste boli okoliu na smiech, keby ste začali tvrdiť, že vás uniesli mimozemšťania. Našli sa ľudia, ktorí vám verili alebo tvrdili, že sa to stalo aj im, no väčšina takéhoto človeka považovala za blázna. Dnes už sme zvyknutí aj na omnoho odvážnejšie tvrdenia o lodiach, ktoré "pravoverných" čakajú vo vesmíre či o farmaceutických spoločnostiach, ktoré unášajú a vraždia ľudí.

Im podobné príbehy spadajú do oblasti konšpiračných teórií. Niektoré sú spoločnosťou vnímané „prívetivejšie“, ako napríklad alternatíva udalostí z 11. septembra 2001, no iné popierajú základné znalosti, ktoré učíme deti na školách.

Pred niekoľkými dňami na internet pribudlo nové video, ktoré má byť jasným dôkazom o tom, že Mesiac je v skutočnosti iba hologram. Bolo natočené v júni minulého roka v Nemecku. Toto video sa stalo ústredným motívom niekoľkých článkov na stránkach, ktoré sa venujú konšpiráciám.

Povrch Mesiaca sa podľa nich vlní, čo sa dá vysvetliť dvoma spôsobmi. Extrémna verzia vysvetlenia tvrdí, že Mesiac jednoducho neexistuje, ide iba o hologram. Preto ho vidíme údajne vždy z tej istej strany. Miernejšia forma vysvetľuje, že na orbite Zeme sa síce pohybuje nejaké teleso, no zakrýva ho hologram, aby ľudia netušili, čo sa na Mesiaci v skutočnosti deje.

Väčšina článkov, ktoré sa týmito teóriami zaoberajú, končia množstvom otázok, na ktoré by laici nevedeli s istotou odpovedať. Čo si o tom myslíte vy?

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu