Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Útok žraloka v priamom prenose: VIDEO, ktoré je nočnou morou každého plavca!

Žralok nečakane zaútočil
Žralok nečakane zaútočil (Zdroj: YouTube)

GEORGE TOWN – Pri pohľade na obávanú žraločiu plutvu prebiehajú zimomriavky po chrbte nejednému z nás. O to horšie, keď sa ocitnete obávanému predátorovi zoči voči a on je pripravený chrániť si svoje prostredie. Presne táto scéna, ako vystrihnutá z hororu, sa nedávno prihodila potápačovi v Karibskom mori, ktorého boj na život a na smrť zachytila aj kamera.

Hoci útoky žralokov nie sú také časté, akoby sme sa mohli domnievať, už len kvôli nahraným scénam z hororových filmov o ich útokoch, v nás vyvolávajú obrovský rešpekt. Potápač Jason sa s jedným z predátorov ocitol tvárou v tvár a môže hovoriť o obrovskom šťastí, že sa mu útok podarilo prežiť bez ujmy.

Jason práve v Karibskom mori neďaleko Kajmanských ostrov pozoroval perutýny, keď sa pri ňom z ničoho nič objavil žralok. Profesionálny potápač mal našťastie pri sebe nástroj, s ktorým si mohol predátora držať od tela a vyhnúť sa jeho ostrým čeľustiam. V niektorých chvíľach sa zdalo, že ho žralok už už uhryzne, z útoku však nakoniec vyviazol bez ujmy.

„Lovil som perutýny, aby som uchránil útesy od deštrukcie, ktorú im spôsobujú. Žralok útočil v jeho prirodzenom prostredí. Nezazlievam mu to, plánujem sa vrátiť späť do vody a pokračovať v ochrane útesov pre ďalšie generácie,“ povedal tesne po útoku, ktorý sa mu podarilo celý zachytiť na vodotesnej kamere.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu