Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Rybár v Kalifornii znervóznil žraloka: Predátor potom napadol plavca!

Žralok pohrýzol plavca pri pláži v južnej Kalifornii
Žralok pohrýzol plavca pri pláži v južnej Kalifornii (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Vyše dvojmetrový veľký biely žralok pohrýzol v sobotu plavca pri pláži v južnej Kalifornii, informovala agentúra Associated Press. Uviedla, že žralok muža pohrýzol dopoludnia do hornej pravej časti tela. Muž bol pri prevoze do nemocnice pri vedomí a dýchal samostatne, povedal hovorca losangeleských záchranárov Rick Flores.

K útoku došlo, keď rybár loviaci z móla pri pláži zachytil háčikom žraloka a strávil vyše 30 minút pokusom pritiahnuť ho, čo žraloka znervóznilo a vytiahol viac vlasca. 

Jeho obeť bola v skupine plavcov na dlhé vzdialenosti a nachádzala sa asi 275 metrov od móla, keď ju žralok napadol. Rybár odrezal vlasec a surfer umiestnil zraneného na svoju dosku a za pomoci plavčíkov ho dopravil na breh, kde sa ho ujali zdravotníci.

Jeho totožnosť nezverejnili, podľa hovorcu išlo o muža v strednom veku. Žralok sa zdržal v oblasti ešte asi 20 minút, kým odplával. Žraloky, vrátane veľkých bielych, sa v danej oblasti bežne vyskytujú, ale k útokom dochádza mimoriadne zriedkavo, povedal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu