Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Šokujúce VIDEO praskajúceho akvária: Tony vody so žralokmi sa rútili na ľudí!

Jeden zo zákazníkov si akvárium akurát fotil
Jeden zo zákazníkov si akvárium akurát fotil (Zdroj: liveleak)

ŠANGHAJ -Tony vody, kusy rozbitého skla a žraloky všade okolo! Toto nie sú scény z hororového filmu, ale krutá realita odohrávajúca sa v šanghajskom Oriental Department Store. O tom, ako priestory nákupného centra zaplavila voda z 33-tonového akvária plného žralokov, sme vás informovali už minulý týždeň. V stredu sa však na portáli LiveLeak objavilo video, ktoré zachytáva osudný moment, keď ozrutné akvárium praská a voda odnáša nič netušiacich ľudí.

V 33-tonovej nádrži uprostred nákupného centra žili tri žraloky citrónové a desiatky menších rýb a korytnačiek. Všetky tri žraloky rovnako ako niektoré ryby hororový incident z 19. decembra neprežili. Kusy skla a kovovej konštrukcie nádrže zranili 15 ľudí, z toho osem zákazníkov. Zvyšní zranení boli zamestnanci centra.

Týždeň po nešťastí sa na internete objavilo video, ktoré zachytáva osudný moment, keď mohutné akvárium praská a voda z neho zalieva priestory nákupného centra. Na záberoch vidieť, že ľudia v tom čase stáli priamo pri nádrži so žralokmi a v panike utekajú do bezpečia, keď 15 centimetrov hrubé plexisklo doslova exploduje.

Niektorým zo zranených zákazníkov sa napriek hlbokým rezným ranám a modrinám podarilo vstať na nohy a zavolať pomoc, iným museli pomáhať zamestnanci centra. "Veľa úrazov bolo spôsobených letiacim sklom, niektoré z nich boli vážne, pretože sklo bolo veľmi hrubé. Príčinu nešťastia vyšetrujeme," povedala policajná hovorkyňa pre Austrian Times.

Majiteľ nádrže so žralokmi Chen Yongping povedal, že akvárium sa znova stavať nebude. Ani týždeň po incidente nie je známa oficiálna príčina, no zákazníci sa domnievajú, že nádrž mohla prasknúť kvôli náhlemu poklesu teploty. V Šanghaji sa totiž minulý týždeň výrazne ochladilo.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu