Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Krvavá rybačka: Muža (68) dohrýzol takmer 5-metrový žralok!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: wikimedia)

KINGSTON – Žralok v utorok smrteľne zranil rybára pri južnom pobreží Jamajky. Incident sa odohral niekoľko kilometrov od pevniny, keď sa muž oddelil od svojej skupiny a potápal sa pod hladinou, informovala dnes agentúra AP s odvolaním sa na miestne zdroje.

Polícia uviedla, že skúseného rybára Georgea Faceyho (68) z jamajského mesta Savanna-la-Mar napadol približne 4,8 metra dlhý žralok tigrovaný. Dravec muža niekoľkokrát pohrýzol a následne krúžil okolo neho. Ostatným rybárom sa však podarilo jeho krvácajúce telo vytiahnuť z vody a dopraviť na pevninu.

Brandon Hay z jamajského ochranárskeho združenia Caribbean Coastal Area Management Foundation potvrdil, že v okolí ostrova Pelican Cay, kde sa nebohý rybár pohyboval, je zaznamenaný občasný výskyt daného druhu žraloka.

V roku 2012 žraloky celosvetovo napadli ľudí 80-krát, pričom sedem útokov sa skončilo smrťou človeka. Počet obetí týchto morských predátorov bol vlani nižší ako v roku 2011, avšak vyšší ako v rokoch 2001-2010, kedy priemerne zabili 4,4 človeka ročne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu