Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Slávny hudobník má 60: Šokuje imidžom a... O 18 rokov mladšia žena mu čochvíľa porodí 3. dieťa!

Red Hot Chili Peppers Zobraziť galériu (7)
Red Hot Chili Peppers (Zdroj: Ján Zemiar)

LOS ANGELES - Čože je to šesťdesiatka?! Basový gitarista skupiny Red Hot Chili Peppers známy pod umeleckým menom Flea sa už čochvíľa stane trojnásobným otcom. K dvom dcéram z druhého manželstva mu pribudne ďalšie dieťatko, ktoré nosí pod srdcom jeho 42-ročná manželka Melody Ehsani.

Flea, vlastným menom Michael Peter Balzary, sa narodil 16. októbra 1962 v Melbourne v Austrálii. Po celom svete je známy ako basový gitarista skupiny Red Hot Chili Peppers. Táto alternatívna rocková formácia vznikla v Los Angeles v roku 1983. V auguste 1984 vydali prvý album s názvom Red Hot Chili Peppers.

Red Hot Chili Peppers
Zobraziť galériu (7)
Red Hot Chili Peppers  (Zdroj: TASR/AP Photo/Kevork Djansezian)

Na svojom konte dnes majú trinásť štúdiových albumov, najnovší Return of the Dream Canteen vyšiel v októbri 2022, predchádzajúci Unlimited Love vydali v apríli 2022. Veľmi úspešný bol v poradí siedmy Californication, vydaný v júni 1999, ktorého predaj prevýšil sumu 15 miliónov výliskov, aj album Stadium Arcadium z mája 2006, ktorý sa dostal v rebríčku na prvé miesto, rovnako prvý bol aj album Unlimited Love.

K diskografii skupiny patrí aj viac ako desiatka kompilačných a live albumov. V singlovej TOP 40 mali doposiaľ dvadsaťdva piesní, päť z nich na prvom mieste, tou zatiaľ poslednou bola v roku 2006 Dani California. Skupina má na svojom konte šesť cien Grammy, v roku 2012 ich uviedli do Rock and rollovej siene slávy.

Viac o téme: Flea
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu