Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Táto herečka nikdy nechce deti: Potrat po znásilnení!

Ashley Judd Zobraziť galériu (3)
Ashley Judd (Zdroj: Showtime Networks)

LOS ANGELES - Herečka Ashley Judd, ktorá si zahrala napríklad vo filme Divergencia, zastáva názor, že privádzať deti na tento svet je nemorálne. Ona sama už tehotná bola, bohužiaľ, k počatiu došlo pri znásilnení. Rozhodla sa preto podstúpiť potrat.

Ashley Judd sa narodila 19. apríla 1968. Ako študentka sa krátko venovala modelingu v Japonsku. Na univerzite mala ako hlavný predmet francúzštinu a vedľajšie boli antropológia, história umenia, divadlo a práva žien. 

Galéria: Ashley Judd

Na začiatku svojej hereckej kariéry sa objavila v dvoch epizódach seriálu Star Trek: Nová generácia. Potom si zahrala vo filmoch ako Takí normálni zabijaci, Dym, Neľútostný súboj, Čas zabíjať, Zberateľ bozkov, Simon Birch, Frida, Imigranti, Môj priateľ delfín, Divergencia, Rezistencia. 

Objavila sa aj v seriáloch mestečko Twin Peaks či Berlínska misia. 

Táto herečka nikdy nechce
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Paramount Pictures)

V decembri 2001 sa vydala, no jasne dala najavo, že si nepraje mať deti. Ashley je takzvaná antinatalistka – ide o názor, že ľudia by sa mali zdržať reprodukcie, pretože je nemorálna. „Je nespravodlivé rodiť, keď je tu množstvo detí, ktoré hladujú k smrti v chudobných krajinách,” vyhlásila herečka. S pretekárom Dariom Franchittim sa rozviedli v roku 2013. 

Ashley bohužiaľ patrí k obetiam znásilnenia. Jej meno je spájané aj s kauzou producenta Harveyho Weinsteina. K sexuálnemu zneužitiu došlo v druhej polovici 90. rokov. 

V apríli 2019 na summite venovanom ženám priznala, že zneužitá bola vo svojom živote trikrát. Po jednom znásilnení zostala tehotná. „Som veľmi vďačná, že som mohla podstúpiť bezpečný a legálny potrat,” povedala Judd s tým, že v štáte, ktorého je obyvateľkou, by mal násilník otcovské práva a ona by sa s ním musela deliť o výchovu dieťaťa. 

Ashkley Judd a Harvey Weinstein
Zobraziť galériu (3)
Ashkley Judd a Harvey Weinstein  (Zdroj: Le Pacte)

Viac o téme: Ashley Judd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu