Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Princov pobočník z Popelky: Oslepol a... Zomrel taký mladý!

Jaroslav Drbohlav Zobraziť galériu (3)
Jaroslav Drbohlav (Zdroj: FS Barrandov)

PRAHA - Princovho pobočníka v rozprávke Tři oříšky pro Popelku si zahral ako 26-ročný. Bohužiaľ, osud mu doprial už len 12 ďalších rokov. Herec Jaroslav Drbohlav zomrel ako 38-ročný.

Jaroslav Drbohlav sa narodil 13. januára 1947. Odmalička bol členom detského rozhlasového súboru a neskôr sa dostal aj k divadlu. 

Galéria: Jaroslav Drbohlav

Študovať šiel na DAMU a potom sa už divadlu venoval profesionálne. K filmu sa tiež dostal už ako dieťa, mal len 8 rokov. V priebehu rokov si zahral viacero menších detských postáv. Ako dospelý si zahral napríklad vo filmoch Spanilá jízda, Škola hříšníků, Tři oříšky pro Popelku, Osvobození Prahy, Hadrián z Římsů, Což takhle dát si špenát, Setkání v červenci, Samorost. Objavil sa aj vo viacerých dieloch seriálu Bakaláři. 

Princov pobočník z Popelky:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: ČT)

Krátko po natočení rozprávky o Popoluške sa oženil a neskôr sa mu narodila dcéra. O pár rokov neskôr ale prišiel veľký šok. Ako tridsaťročný ochorel a jeho ťažkú formu cukrovky sa lekárom nepodarilo úspešne liečiť. Herec začal strácať zrak, až úplne oslepol. Napriek tomu hral až do poslednej možnej chvíle a diváci v divadle vraj ani netušili, že trpí nejakým problémom. 

Posledné predstavenie odohral Drbohlav na jar 1983, zomrel 28. apríla 1985. Príčinou smrti bolo náhle zlyhanie pečene. Až po jeho smrti mal premiéru posledný film, ktorý nakrútil - vojnová dráma Boj o Moskvu.

Princov pobočník z Popelky:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FS Barrandov)

Viac o téme: Jaroslav Drbohlav
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu