Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Tohto Slováka (†60) mnohí zbožňovali: Pred SMRŤOU vyzeral ako živá mŕtvola!

Ivan Niňaj Zobraziť galériu (2)
Ivan Niňaj (Zdroj: RTVS)

BRATISLAVA - Nezameniteľný hlas a vtipné hlášky bola kombinácia, vďaka ktorej si komentátor Ivan Niňaj získal priazeň mnohých športových nadšencov. A nielen ich. Život hrdého rodáka z Liptova však skončil akosi skoro... Len pár mesiacov pred jeho 61. narodeninami. Zdravotné komplikácie sa na jeho zovňajšku dosť podpísali, o čom pred smrťou otvorene hovorila jeho manželka Marika.

Ivan Niňaj sa narodil 18. júla 1954 v obci Závažná Poruba, ktorá sa nachádza v okrese Liptovský Mikuláš. Základnú školu navštevoval v rodnej obci, potom viedli jeho kroky na Strednú všeobecno vzdelávaciu školu v Liptovskom Mikuláši. Aj keď vyštudoval žurnalistku, venoval sa tiež herectvu. 

Už v čase dospievania bol vraj Ivan výmyselník. Venoval sa recitovaniu, hrával v divadle a pôsobil v rockovej kapele. 

Celé Slovensko ho vníma najmä ako komentátorskú legendu so svojským humorom. Pôsobil aj ako moderátor a mimo televízie mal rozsiahlu publikačnú činnosť. Ako športový komentátor pôsobil v STV dlhé roky. V roku 2003 odtiaľ odišiel, ale po 5 rokoch sa vrátil a viedol športovú redakciu. Komentoval najmä ľadový hokej, ale aj cyklistiku, vodný slalom, dostihy, či stolný tenis.   

Obľúbený komentátor zomrel v nedeľu, 29. marca 2015 v bratislavskej nemocnici. Sužovali ho zdravotné problémy, ktoré sa objavili pomerne nečakane a nabrali rýchly spád. „V poslednom čase ledva dýchal, odmietal jesť a dokonca pomaly nebol schopný ani chodiť. Pohľad na neho bol hrozný. Vyzeral ako živá mŕtvola,” povedala vtedy pre pluska.sk Niňajova manželka Marika. 

Legendárnemu komentátorovi postupne zlyhávali orgány, istý čas bol v umelom spánku a dýchal pomocou prístrojov. Zanechal po sebe zronenú nielen manželku Mariku, ale aj dcéru Moniku a syna Petra. 

Viac o téme: Ivan Niňaj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu