Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Slovenský herec mal staršiu sestru: Tiež bola herečka... Tragická nehoda pár dní pred narodeninami!

Judita Ďurdiaková Zobraziť galériu (3)
Judita Ďurdiaková (Zdroj: RTVS)

BRATISLAVA - Bola o 4 roky staršia a k herectvu sa tak dostala ako prvá. Potom ju nasledoval aj brat Juraj Ďurdiak. Do ich životov ale zasiahla tragická nehoda. Judita Ďurdiaková zomrela len pár dní pred 44. narodeninami.

Judita Ďurdiaková sa narodila 14. februára 1948. O štyri roky neskôr sa narodil jej brat Juraj Ďurdiak. Mali ešte troch súrodencov. 

Galéria: Judita Ďurdiaková

Po strednej škole, ktorú absolvovala v Martine, vyštudovala Judita VŠMU v Bratislave a následne sa stala členkou činoherného súboru SND. 

Okrem divadla sa uplatnila aj v televízii. Účinkovala vo filmoch ako Dobrodružstvo pri obžinkoch, Na jednom dvore, Zlatá priadka, Sváko Ragan, Otec ma zderie tak či tak, Sedím na konári a je mi dobre a iných. 

Slovenský herec mal staršiu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: RTVS)

Herečkina mama bola Nemka pochádzajúca z Maďarska, Judita vniesla do rodiny ďalší medzinárodný prvok, keď sa vydala za Rakúšana. Práve prostredníctvom neho sa jej mladší brat Juraj pustil do podnikania a neskôr ho postupne zanechával po sestrinej smrti. 

Judita Ďurdiaková zomrela pri autonehode 5. februára 1992, len pár dní pred narodeninami. Na Valentína by v ten osudný rok oslávila 44 rokov. 

Slovenský herec mal staršiu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: RTVS)

Viac o téme: Judita Ďurdiaková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu