Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Slovenský herec prišiel o manželku: Kruté ráno 7 mesiacov po svadbe!

Robo Roth Zobraziť galériu (3)
Robo Roth (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Druhýkrát sa ženil vo veku 46 rokov a nevesta bola o 20 rokov mladšia. Manželské šťastie však hercovi Robovi Rothovi nevydržalo dlho. Svoju ženu, herečku Moniku Potokárovú, totiž našiel v jedno novembrové ráno mŕtvu.

Jeho výrazné črty, nesporný talent a osobitý herecký prejav, ktorý dokázal v takých ťažkých divadelných rolách, akými boli Faust, Hamlet, Rastislav či Ivanov, ho katapultovali medzi špičku súčasného slovenského herectva. Nielen svojím vystupovaním, vizuálnym prejavom, ale aj životnou filozofiou a svojimi zásadami je vnímaný ako "rebel" a nekonzervatívny predstaviteľ Slovenského národného divadla.

Galéria: Robo Roth


Robert Roth sa narodil 28. októbra 1972 v Bratislave. Začínal v Detskej rozhlasovej dramatickej družine, na Konzervatóriu v Bratislave vyštudoval hudobno-dramatický odbor. Pôsobil v Divadle Jána Palárika v Trnave, v Divadle Nová scéna v Bratislave a v Bábkovom divadle v Žiline. V roku 2000 sa stal členom Činohry Slovenského národného divadla v Bratislave.

Na doskách SND stvárnil mnoho obdivuhodných kreácií, okrem iných sa zaskvel v Tangu Sławomira Mrożeka alebo v dielach z pera Williama Shakespeara Búrka a Antonius a Kleopatra.

Herecké umenie predviedol Roth aj na filmovom plátne. Zahral si napríklad v snímkach Anjel milosrdenstva (1993), Ženy môjho muža (2009), Bratislavafilm (2009), Tigre v meste (2012) alebo Zázrak (2013). Vo filme Juraja Lehotského Nina (2017) sa predstavil v úlohe otca dievčaťa z rozpadávajúcej sa rodiny.

Robo Roth a Richard
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Continental Film)


V roku 2008 získal Robert Roth cenu DOSKY (Divadelné ocenenia sezóny) v kategórii najlepší mužský herecký výkon za postavu Hamleta v inscenácii Williama Shakespeara Hamlet a v roku 2010 v tej istej kategórii za postavu Hollého/Rotha v inscenácií HOLLYROTH, anebo Robert Roth spívá Jana Hollého mrzkoti a pomerkováňá. Okrem toho je držiteľom Krištáľového krídla za rok 2010 v kategórii Divadlo a audiovizuálne umenie.

V roku 2008 sa Robo Roth po krátkej známosti oženil s Magdalénou, ktorá mu neskôr porodila dcéru. V roku 2014 sa však už hovorilo o rozvode. 

Druhá svadba bola tajná, dlhé mesiace sa nevedelo, či náš zdroj priniesol presné informácie. Podľa našich informácií sa v apríli 2019 oženil s o 20 rokov mladšou kolegyňou Monikou Potokárovou. Ich manželský zväzok sa v podstate potvrdil až po tragickej udalosti. 

Ráno 25. novembra 2019, len 7 mesiacov po svadbe, totiž herec našiel svoju mladú manželku mŕtvu. Predpokladalo sa, že spáchala samovraždu. „Som hrdý a bolo mi cťou, že som manželom Moniky Potokárovej,” povedal Roth o pár dní neskôr, keď za zosnulú manželku preberal divadelnú cenu. 

Slovenský herec prišiel o
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR)

Viac o téme: Robo Roth
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu