Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Manželstvo českej herečky v troskách: Mladá milenka... Svadbu už poriadne oľutovala!

Dagmar Patrasová Zobraziť galériu (4)
Dagmar Patrasová (Zdroj: Instagram DP)

PRAHA - Roky pôsobili ako harmonický pár, no na staré kolená prišiel zlom. Dagmar Patrasová sa najprv nevedela zmieriť s tým, že si jej manžel našiel mladú milenku. Neskôr sa zamilovala do iného aj ona a teraz netají, že svadbu s Felixom Slováčkom ľutuje.

Dagmar Patrasová sa narodila 27. apríla 1956 v Prahe vo vtedajšom Československu. Svoj profesionálny umelecký život začínala ako študentka pražského Štátneho konzervatória. V treťom ročníku dostala stály angažmán od Jiřího Suchého do divadla Semafor, kde pôsobila 17 rokov.

Galéria: Herečka Dagmar Patrasová

Začiatkom osemdesiatych rokov 20. storočia sa objavila ako speváčka v televíznej relácii Sejdeme se na výsluní, kde si zaspievala duet so špičkovým klarinetistom Felixom Slováčkom (ktorý sa v roku 1983 stal jej manželom). A práve toho napadlo, aby Dáda Patrasová nahrala album detských pesničiek. Prvý sa volal Pasu, pasu písničky a predalo sa ho vyše pol milióna kusov.

Z herečky sa stala speváčka pesničiek pre deti a týmto smerom sa začala uberať celá jej ďalšia umelecká kariéra. Naspievala 20 sólových albumov, ktoré sa predajnosťou vždy stali zlatými alebo platinovými. Jej vianočné CD bolo v roku 1997 najpredávanejšie v celej Českej republike a nominované na prestížnu cenu Grammy.

Manželstvo českej herečky v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: CT)

V 80. rokoch 20. storočia bola Patrasová hviezdou seriálov Arabela (1979) a Návštěvníci (1983). Diváci ju mohli vidieť aj vo filmoch Trhák (1980), Lucie, postrach ulice (1984) alebo Pan Tau (1988). Potom hereckú kariéru vymenila za prácu s deťmi, bez ktorej si už život ani nevie predstaviť.

Moderovala populárne Studio kamarád, na ktorom sa súčasne podieľala aj autorsky a ako prvá vymyslela cvičenie s deťmi. Detských divákov si získala aj v reláciách Kuřátka, Kouzelná školka, Pohádková neděle a Raníček s Dádou. Svoju mimoriadne úspešnú formu detskej zábavy Dáda Patrasová ponúka v médiách aj na vlastných autorských predstaveniach po celej republike. Je patrónkou Detského domova Dagmar v Brne a pravidelne sa zúčastňuje na charitatívnych koncertoch pre choré a postihnuté deti.

Rodina Dagmar Patrasovej v relácii moderátora Aleša Cibulku
Zobraziť galériu (4)
Rodina Dagmar Patrasovej v relácii moderátora Aleša Cibulku  (Zdroj: TV Barrandov)

Približne pred piatimi rokmi však Felix Slováček vymenil svoju manželku za inú ženu a oveľa mladšiu. Patrasová to spočiatku niesla ťažko, ale neskôr si našla talianskeho priateľa Vita a je spokojná. Dnes svoj vzťah k Slováčkovi definuje prekvapivo: „Felix je niečo ako môj brat. Sme ako brat a sestra,“ povedala nedávno pre Blesk. 

Napriek tomu, že majú spolu syna Felixa a dcéru Aničku, aktuálne vidí Dáda svoje manželstvo ako zlé rozhodnutie.  „Nemala som si Felixa vôbec brať! Pred svadbou sa ku mne správal úplne inak,“ uviedla na margo čias, keď ešte neboli manželia. Vtedy bol vraj Slováček ohľaduplnejší a boli spolu šťastnejší. Dnes ich už spájajú len deti a majetok – a to je zrejme dôvod, prečo hudobník s rozvodom otáľa. 

Dagmar Patrasová s talianskym priateľom Vitom
Zobraziť galériu (4)
Dagmar Patrasová s talianskym priateľom Vitom  (Zdroj: Instagram D.P.)

Viac o téme: Dagmar Patrasová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu