Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Obľúbený slovenský humorista zomrel na infarkt: Jeho žena chcela byť prezidentkou

Stano Radič Zobraziť galériu (7)
Stano Radič

BRATISLAVA - Dnes by sa jeden z najobľúbenejších slovenských humoristov Stano Radič dožil 64 rokov. Bohužiaľ, zomrel krátko pred svojimi 50. narodeninami na infarkt. Jeho manželka Iveta Radičová sa zviditeľnila okrem iného aj kandidovaním v prezidentských voľbách v roku 2009.

Stano Radič sa narodil 7. mája 1955. Pôvodným povolaním bol sociológ, pracoval v Metodicko-výskumnom kabinete Slovenského rozhlasu. Od roku 1983 pôsobil ako redaktor a neskôr vedúci redakcie zábavy SRo v Bratislave.

Po roku 1993 sa profesionálne sústredil na tvorbu a účinkovanie v rozhlase a televízii. Bol autorom úspešných rozhlasových a televíznych scenárov. V rokoch 1994 - 2000 spolu s Jarom Filipom moderoval reláciu Záložňa v Rádiu Twist a od roku 2000 v Rádiu Expres reláciu Úschovňa. S Mirom Nogom, Štefanom Skrúcaným a Zuzanou Tlučkovou pracovali na relácii Apropo TV. Diváci ho mohli ako účinkujúceho pravidelne vidieť aj v relácii Sedem s.r.o. televízie Markíza.

Stano Radič a Jaro
Zobraziť galériu (7)

Stanislav Radič bol ženatý s Ivetou Radičovou - bývalá predsedníčka vlády SR 2010 - 2012, ministerka práce, sociálnych vecí a rodiny 2005 - 2006, kandidátka na post hlavy štátu v roku 2009. Spolu mali dcéru Evu.

Obľúbený slovenský humorista zomrel
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: česká televize)

Viac o téme: Stano Radič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu