Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Voliči dali kotlebovcom stop! Výsledky kandidátov ĽSNS v číslach, absolútny prepadák

Milan Uhrík a Marian Kotleba Zobraziť galériu (3)
Milan Uhrík a Marian Kotleba (Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA - Katastrofálny výsledok nielen v súbojoch o predsedov VÚC, ale aj v poslaneckých bojoch. Do zastupiteľstiev samosprávnych krajov totiž ĽSNS vyslala až 335 kandidátov, uspeli však iba dvaja.

Sú nimi najznámejšie mená strany - Marian Kotleba v Banskej Bystrici a Milan Uhrík v Nitre. Nechýbalo veľa a Kotleba sa nemusel stať ani župným poslancom. Oproti predchádzajúcim voľbám stratil až 2-tisíc hlasov. V boji o post župana výrazne prehral s Jánom Lunterom, jeho súper získal 99 169 hlasov, zatiaľ čo Kotleba 47 502 hlasov, čo je o približne 24-tisíc hlasov menej ako pred štyrmi rokmi.

Milan Uhrík prehral v Nitrianskom samosprávnom kraji boj o post predsedu VÚC o 28 682 hlasov, získal 15,36% hlasov, zatiaľ čo Milan Belica až 34,11%. Umiestnil sa na treťom mieste. Do zastupiteľstva pôjde, za poslanca ho volilo 7 246 obyvateľov kraja.

Ďalšie známe mená z parlamentu ale neuspeli vôbec. Rastislav Schlosár získal v Bratislavskom samosprávnom kraji iba 343 hlasov, Ján Kecskés v Nitre 620 hlasov, Peter Krupa v Trenčíne 1 160 hlasov, Stanislav Mizík v Bystrickom kraji 700 hlasov a Milan Mazurek v Prešove 1 404 hlasov.

Zoznam zvolených poslancov nájdete aj tu!

Viac o téme: Marián KotlebaBanskobystrický samosprávny krajJán LunterŽupné voľby 2017
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu