Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Frontálny útok kotlebovcov, na muške majú župy: Obavy z obsadenia krajiny narastajú

Marian Kotleba Zobraziť galériu (2)
Marian Kotleba (Zdroj: SITA/Jakub Julény)

BRATISLAVA - Blížiace župné voľby, ktoré sa uskutočnia už 4. novembra, sa zjavne stali cieľom kotlebovcov. Fašistická ĽSNS vyslala do boja nielen niekoľko kandidátov na predsedov VÚC, ale aj alarmujúci počet kandidátov na župných poslancov.

Na situáciu upozornil na Facebooku poradca prezidenta Andreja Kisku Rado Baťo. Ako ilustruje priložený obrázok, ĽSNS nominovala minimálne do každého kraja aspoň tridsať kandidátov na posty župných poslancov. Najmenej je to v Trnavskom (30 kandidátov), najviac v Žilinskom (48 kandidátov).

Podľa Baťa sa pokojne môže stať, že kotlebovci v župných uspejú. „Pri notoricky mizernej účasti vo VÚC voľbách sa v novembri zobudíme a môžeme zistiť, že nám premyslene obsadili krajinu," napísal s dodatkom, že vo voľbách o viac, ako by sa mohlo zdať. „A môže to byť strašný prúser," uzavrel.

Frontálny útok kotlebovcov, na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB / Rado Baťo)

Štefančík sa neobáva

Politológ Radoslav Štefančík si však myslí, že sa nemáme čoho obávať. „Je prirodzené, že politická strana môže nominovať toľko kandidátov, koľko je miest v zastupiteľskom zbore," tvrdí s dodatkom, že nie všetci, ktorí kandidujú, budú zvolení.

„Ak teda bude voliť Slovensko Kotlebu-ĽSNS, tak tie parlamenty obsadia, ale skôr sa domnievam, že slovenský volič má rozum a už vie, čo môže voľba pravicového extrémizmu spôsobiť," uzatvára Štefančík.

Viac o téme: Župné voľby
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu