Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

O kreslo predsedu TSK zabojuje aj primátor Trenčianskych Teplíc Škultéty

Štefan Škultéty
Štefan Škultéty (Zdroj: Foto: SITA/Tomáš Somr)

TRENČÍN – O post predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) sa bude v novembrových regionálnych voľbách uchádzať ako nezávislý kandidát aj primátor kúpeľného mestečka Trenčianske Teplice Štefan Škultéty. Kandidatúru oznámil dnes. Škultéty so svojím tímov zostaví aj kandidátku 10 až 15 nezávislých poslancov.

„Po desiatich rokoch vo funkcii primátora mesta si myslím, že som nadobudol dostatok skúseností a zručností na to, aby som bol pripravený zastávať aj pozíciu župana Trenčianskeho kraja. Keď som v roku 2006 prvýkrát kandidoval na primátora mesta, mal som jasnú predstavu, čo s mestom dosiahnuť. Okrem vízie a programu som mal aj kvalitných ľudí. Aj v tomto prípade chcem stavať na kvalitnom programe a kvalitných ľuďoch,“ povedal Škultéty. 

Ako dodal, spolu so svojím tímom postavia 10 až 15 kandidátov na poslancov, ktorí sú a budú politicky nezávislí, úspešní vo svojich profesiách, so skúsenosťami a odhodlaním. „Kraj potrebuje opäť začať. Kraj potrebuje reštart v transparentnosti, v riadení krajských nemocníc, ktoré majú najväčšie dlhy po lehote splatnosti. Reštart potrebujeme aj v budovaní cestnej infraštruktúry, v budovaní cyklotrás, v integrovanej doprave, ale aj reštart v rozmýšľaní o senioroch. A napokon, potrebujeme aj reštart školstva, v TOP 10 hodnotení Ineko nemáme ani jedno gymnázium,“ zdôraznil Škultéty. 

Podľa neho nastal čas, aby mal Trenčiansky samosprávny kraj nezávislého predsedu. „Kraj potrebuje župana, ktorý nevznikne na základe rozhodnutia straníckych centrál a na základe koaličných 'handlov' politických strán. Kraj potrebuje župana, ktorý sa nebude báť povedať svoj názor nahlas, bude mať kraj na prvom mieste, nebude sedieť na dvoch stoličkách a nebude závislý od názoru straníckych bossov. Kraje by mali byť v protiváhe centrálnej vláde a mali by jej nastavovať zrkadlo,“ pripomenul Škultéty. 

Viac o téme: Trenčianske TepliceŠtefán Škultéty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu