Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Fenomenálny úspech muzikálu La La Land: 14 nominácii na Oscara, rovnako ako Titanic!

(Zdroj: TASR/AP)

LOS ANGELES - Rekordný počet 14 nominácií na Oscara získal dnes romantický muzikál La La Land, ktorý začiatkom mesiaca ovládol už filmové ceny Zlatý glóbus. Takýto počet nominácií mal iba Titanic v roku 1997 a snímka Všetko o Eve v roku 1950. Titanic napokon získal 11 Oscarov a Všetko o Eve šesť.

Nominácie dnes v Los Angeles zverejnila Americká akadémia filmových umení a vied. Snímka La La Land, ktorú režíroval Damian Chazelle, bola nominovaná na Oscara v kategóriách najlepší film, najlepšia réžia, najlepší pôvodný scenár a najlepšia pôvodná filmová hudba, ale aj v technických kategóriách, ako je najlepší strih, najlepšia kamera, najlepšia produkcia či najlepšie masky a kostýmy.

Hlavní predstavitelia Ryan Gosling a Emma Stonová boli nominovaní na Oscara v kategóriách najlepší herec a herečka v hlavnej úlohe. La La Land má tiež dve nominácie v kategórii najlepšia pôvodná pieseň, a to za piesne City of Stars a Audition.

V kategórii najlepší zahraničný film boli na Oscara nominované filmy z Nemecka, Švédska, Dánska, Iránu a Austrálie. Nemecký film Toni Erdmann, iránsky The Salesman (Klient) a švédsky Muž menom Ove budú súťažiť o Oscara s dánskym vojnovým filmom Land of Mine (festivalový názov Pod pieskom) a austrálskou romantickou snímkou Tanna.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu