Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Adventné koncerty projektu Bratislava spieva gospel vám prinesú energiu, radosť a nádej

PR článok Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Bratislava spieva gospel)

Slovo „gospel“ sa vám pravdepodobne spája s americkými černochmi či s komédiou Sestry v akcii s nezabudnuteľnou herečkou Whoopi Goldberg, ktorá obrátila nudný kláštorný spevokol hore nohami.

Podobnú výbušnú energiu gospelu môžete zažiť aj na nácvikoch a koncertoch projektu Bratislava spieva gospel (BSG), ktorý spája ľudí z Bratislavy a jej okolia vo veľkom otvorenom spevokole.

Nadšení speváci – amatéri, ktorí sa do projektu prihlásili, práve v tomto období nacvičujú program, s ktorým vystúpia na konci novembra na koncertnom pódiu Slovenského rozhlasu. Málokedy zažijete na Slovensku koncert, počas ktorého stojí na pódiu takmer 200 ľudí. Na koncertoch Bratislava spieva gospel je to však realita už tretí rok. Spevákov sprevádza veľký komorný orchester a skvelá jazzová kapela Groove Hub, víťaz Pódia mladých talentov Bratislavských jazzových dní.

 

Adventné koncerty projektu Bratislava
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Bratislava spieva gospel)

Sila hudby produkovaná spevokolom BSG je znásobená silným duchovným posolstvom gospelu. Slovo gospel znamená „dobrá správa“. Tou dobrou správou je, že Vianoce nie sú len o rodine, darčekoch a kaprovi so zemiakovým šalátom, ale sú predovšetkým o príchode nádeje na tento svet. Gospel vyvierajúci z tradícií amerických černochov túto nádej transformuje do hudby nabitej energiou, radosťou a životom!

Pri tomto hudobnom žánri sa nedá zostať nehybný – núti vás vstať zo stoličky, tlieskať a tancovať. Nech prežívate čokoľvek, táto hudba vám pomôže vyliať zo seba svoje trápenia, stresy a problémy a načerpať novú silu a radosť.

Autentickosť gospelového žánru umocňuje hudobné vedenie amerického dirigenta, skladateľa a speváka Marka Chasea a jeho manželky Amy. Chaseovci spievali v univerzitnom spevokole v Chicagu. Keď ich spevokol zavítal do Európy, obaja cítili, že sa sem chcú jedného dňa vrátiť. Stalo sa tak v roku 2012, odkedy pôsobia na Slovensku.

Výsledkom ich práce sú vypredané koncerty projektu Bratislava spieva gospel, strhujúce výkony spevokolu aj muzikantov a stále sa zvyšujúca popularita v očiach verejnosti. Nenechajte si ujsť výnimočný zážitok na koncertoch 26. a 27. novembra vo Veľkom koncertnom štúdiu Slovenského rozhlasu v Bratislave.

Vstupenky si kúpite na Predpredaj.sk.

Adventné koncerty projektu Bratislava
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Bratislava spieva gospel)

Ďalšie informácie nájdete na stránke bratislavaspievagospel.sk alebo na sociálnych sieťach Instagram a Facebook.

- reklamná správa - 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu