Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Sedem večerov s kvalitnými českými komédiami ponúkne tradičný Festival českého divadla v Štúdiu L+S

PR článok Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Predpredaj.sk)

Po ročnom presúvaní termínov vzhľadom na protipandemické opatrenia sa 27. ročník Festivalu českého divadla konečne uchádza o vašu priazeň a začne 4. novembra. Ako vždy, ponúka produkciu šiestich popredných českých divadiel s predstaveniami, ktorým nechýba humor. Ironický, štipľavý, láskavý, ale určite nie prvoplánový.

Tradície treba ctiť a tak ako už po niekoľko rokov, aj tento rok úvod festivalu bude patriť matadorom českého divadelníctva. Divadlo Járy Cimrmana prichádza s najúspešnejšou hrou svojej mimoriadne úspešnej kariéry. Hospoda na mítince, alebo pravda o tom, kto je ozajstným autorom slávnych operetných melódií ... nám prezradí Zdeněk Svěrák a jeho družina. Pretože toto je ich jediná slovenská „štácia“, budú hrať dvakrát.

Petr Kostka, Jaroslav Satoranský a Miroslav Vladyka ako traja vojnoví veteráni v dojemnej komédii rešpektovaného francúzskeho dramatika Géralda Sibleyrasa - Hrdinové. To je aktuálna ponuka Divadla Kalich v réžii Petra Slavíka.

Sedem večerov s kvalitnými
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Predpredaj.sk)

Peter Quilter je svetoznámy dramatik, ktorý priamo na objednávku Divadla Ungelt napísal hru Trhni si otče. Mať dospievajúceho syna nie je len tak, navyše ak žije bujarým nočným životom. V réžii Pavla Ondrucha sa v bláznivej komédii predstavia Bára Štěpánková, Petr Stach a talentovaný syn Veroniky Žilkovej, Vincent Navrátil.

Perfect Days je svetoznáma hra Liz Lochheadovej, ktorá má v Čechách úspešnú filmovú aj divadelnú verziu. Lenka Vlasáková a Jan Dolanský spolu so svojimi kolegami rozohrajú príbeh ženy, ktorej už začínajú tikať biologické hodiny a hľadá veľmi originálne riešenie. Romantická komédia pre ženy, ktoré chcú byť šťastné a mužov, ktorí sa toho neboja v réžii  Petra Kracíka.

Dokud nás milenky nerozdelí je názov hry francúzskeho autora, odborníka na nečakané vtipné situácie, Erica Assousa. V brilantnej situačnej komédii o tom, koľko mileniek treba ku skaze dlhoročného manželstva dominujú Vladimír Kratina a Veronika Freimanová v réžii Michaely Doleželovej a v produkcii Pantheon Production.

Sedem večerov s kvalitnými
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Predpredaj.sk)

Divadlo Bolka Polívky prichádza na festival s hrou francúzskej dvojice Pierre Palmade a Christophe Duthuron. Má názov Rebelky a v réžii Antonína Procházku sa v nej predstavia Chantal Poullain a Štěpánka Křesťanová. Tragikomické stretnutie dvoch zrelých žien, ktoré sa rozhodli, každá z iného dôvodu, vziať osud opäť do svojich rúk.

Sedem večerov s kvalitnými
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Predpredaj.sk)

Súčasťou Festivalu českého divadla bude aj výstava „Odkaz Václava Havla v tvorbe mladých grafikov“

Tento rok si pripomíname 85-te nedožité narodeniny  a 10-te výročie úmrtia prvého ponovembrového československého prezidenta Václava Havla. Študenti grafického ateliéru Fakulty dizajnu a umenia Ladislava Sutnara Západočeskej univerzity v Plzni v rámci medzinárodného projektu Svoboda, ako pohľad mladej generácie vytvorili kolekciu plagátov inšpirovaných osobnosťou dramatika a politika Václava Havla. Vystavené práce sú časťou rozsiahleho celku, ktorý bol prvýkrát prezentovaný v Prahe v roku 2019. Diela vznikali pod vedením prof. Rostislava Vaňka  a doc. Kristýny Fišerovej. Výstava vznikla v spolupráci s Českým centrom v Bratislave.

Festival českého divadla začína 4. novembra a vstupenky naňho si môžete zakúpiť vsieti Predpredaj.sk.

Festival je realizovaný pod záštitou Veľvyslanectva Českej republiky na Slovensku a v spolupráci s Českým centrom v Bratislave a Klubom občanov ČR na Slovensku.

- reklamná správa - 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu