Navštevovanie reštaurácií, bistier, jedální či kaviarní je na Slovensku veľmi obľúbený šport. Podľa prieskumov rôznych agentúr sa v reštauráciách stravuje až tretina Slovákov, pričom vraj iba 8 % z nich nezvykne nikdy jedávať vonku. Na čo berieme ohľad pri výbere miesta, kde chceme stráviť voľné chvíle alebo si vychutnať dobré jedlo?
Množstvo ľudí sa stravuje v reštauráciách počas obeda. Nájdu sa aj takí, ktorí sa radi idú v dobrej spoločnosti navečerať, a nie je ich málo. Pri výbere sú ľudia často verní reštauráciám, do ktorých sa radi vracajú. Veľa z nich má svoju najobľúbenejšiu reštauráciu. Čo u nich rozhoduje?
Najdôležitejšia je určite kvalita jedla. Ak vám v niektorom podniku raz pripravia nedostatočne uvarené jedlo, odpustíte. Ak sa to však stane druhýkrát, už sa tam viac nevrátite.
Ceny sú osobitná kategória. Cena nie je vždy ukazovateľom kvality jedla. Sú reštaurácie, ktoré prekvapia, a za dobrú cenu sa v nich najete lepšie ako v najdrahších reštauráciách sveta. A naopak, sú aj také, v ktorých cena neodráža kvalitu jedla. Drahé suroviny, drahý servis, ale odkiaľ vzali toho nešikovného kuchára, netušíme?
Ak máte reštauráciu, bistro či kaviareň, do ktorých sa vždy radi vraciate, dajte jej hlas v súťaži, ktorá momentálne prebieha na stránke www.najoblubenejsiarestauracia.sk. Vyhrať môžete gastrolístky v hodnote až 540 €. Dajte o svojej obľúbenej reštaurácii vedieť svetu.
- reklamná správa -
